Bakan Arslan’dan ULAK Müjdesi!

Bakan Arslan’dan ULAK Müjdesi!

Bakan Arslan, 1799 noktanın 4,5G’ye seviyesine gelmesi için başlatılan çalışmalarda ULAK denilen yerli baz istasyonu kullanma şartının koyulduğunu söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Aydınalan Grup Köy yollarının sıcak asfalt yapım çalışmalarını inceleyen Bakan Arslan, 1500 noktaya götürülen 2G’nin şimdi ise 1799 noktada 4,5G’ye geçim çalışmalarının 2018 yılının ilk yarısında bitirileceğini söyledi.

Çalışmaları inceleyen Bakan Arslan, köylü bir vatandaşın cep telefonu sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak ile Bakan Arslan’ı çektiğini fark etti. Bakan Arslan duruma esprili olarak gazetecilere olayı göstererek, “Arkadaşlar siz boşuna uğraşıyorsunuz. Burada haberimiz yapılıyor canlı yayında.” dedi. Gazeteciler ise durumu tebessümle karşıladılar.

Vatandaşın cep telefonuyla canlı yayın yapması üzerine Gazetecilerin Bakan Arslan’a yönelttiği, “Efendim önceden telefonların bile zor çektiği bir yerde şimdi internet üzerinden canlı yayın yapılıyor. Bu konuda ki görüşleriniz nelerdir?” sorusu üzerine Bakan Arslan şu açıklamayı yaptı;

“Değerli arkadaşlar biliyorsunuz Türkiye’nin birçok yerinde özellikle 500’ün altında nüfusu olan yerlerde GSM operatörlerinin oralara hizmet götürme zorunluluğu yok. Hal böyle olunca da ticari bakıyorlar. Özellikle oralarda gerek internetin gerek telefon alt yapısının zayıf olduğunu biliyoruz. Biz bu konuda Bakanlık olarak yaklaşık 1500 noktada daha önce 2G seviyesinde hizmet götürmüştük. Onların şimdi 4,5G seviyesine gelmesi daha modernize edilmesi ile ilgili çalışmayı başlattık. Yine yerli baz istasyonu kullanmak şartıyla o çalışma başladı, ilave olarak Kars’taki ve ilçelerimizdeki birçok köy dahil olmak üzere 1799 noktada da çalışma başlattık. İhalesini yaptık ve karar verdik. Şimdi yüklenicilerimiz GSM operatörlerimiz Evrensel Hizmet Fonundan parası bizim tarafımızdan karşılanmak üzere 1799 noktaya baz istasyonu kuracak ve bunu da 2018 yılının ilk yarısında bitirmiş olacak. Böylece buralarda dahil cep telefonlarının çektiği ve 4,5G seviyesinde de internet hizmetinin verildiği bir ortamı görmüş olacağız. Bu konuda çalışma başladı, oradaki en önemli memnuniyetimiz de şu; sadece bu hizmeti getirmekle yetinmiyoruz Türkiye’de geliştirdiğimiz ULAK dediğimiz yerli ve milli baz istasyonunu kullanma şartını koyduk. O çalışmalarda da her türlü desteği veriyoruz. ULAK baz istasyonları ile ilgili de şuan kurulan yerlerde testler yapılıyor. Çok önemli ve olumlu sonuçlar alıyoruz. İnşallah o sonuçları bitirince de önümüzdeki yılın ortalarında bu söylediğim 1799 noktaya da biz 4,5G seviyesinde kaliteli, verimli, yüksek çekim gücü olan hizmeti götürmüş olacağız. Ama bilinmelidir ki onla da yetinmeyeceğiz, o çalışmanın hemen devamında yine ülkemizin çok daha ucra noktalarında çekmeyen yerlerle ilgili de çalışmayı devam ettiriyoruz. Üçüncü fazda da yine telefon ve internet hizmetinin gitmediği yerlerde de Evrensel Hizmet Fonundan kaynak oluşturmak şartıyla Bakanlık olarak o çalışmayı yapacağız. Onu da buradan milletimizle memnuniyetle paylaşmış olalım.”

bakan-arslan’dan-ulak-mujdesi!-(1).jpgbakan-arslan’dan-ulak-mujdesi!-(2).jpgbakan-arslan’dan-ulak-mujdesi!-(3).jpgbakan-arslan’dan-ulak-mujdesi!-(5).jpgbakan-arslan’dan-ulak-mujdesi!-(4).jpgbakan-arslan’dan-ulak-mujdesi!-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler