Bakan Arslan'ın İstanbul'un Fethi Mesajı

Bakan Arslan'ın İstanbul'un Fethi Mesajı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan İstanbul`un Fethinin 563. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Arslan'ın yayınladığı mesaj şöyle:

“İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.” hadisiyle peygamber efendimizin övgüsüne mahzar olan, “Şu şehri İstanbul ki bir mislü bahadır, yek sengine yekpare acem mülkü fedadır” gibi dizelerle şairlere, yazarlara, sanatçılara ilham kaynağı olan, doğası, tarihi ve kültür varlıklarıyla sakinlerini ve ziyaretçilerini büyüleyen, İstanbul’un fethinin 563. yıldönümünü canı gönülden kutluyorum.

Hiç şüphesiz kahraman ecdadımızın mirası, kadim medeniyetimizin sağlam temellerini oluşturan hoşgörü, kardeşlik ve adalet unsurları bizleri daha güçlü yarınlara ulaştıracak en büyük gücümüzdür. Beşiklik ettiği medeniyetlerin izlerini kültürel bir zenginlik olarak günümüze taşıyan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerlerinin bizlere emanetidir. Ülkemizin finans, ticaret, sanat ve kültür merkezi olarak günümüzde de gelişmesini sürdürmekte olan İstanbul her köşesinde yer alan eşsiz eserleriyle, günümüz ile geçmişimizin buluşmasını sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstanbul’u fethederek İslam topraklarına katan Fatih Sultan Mehmet ve şanlı ordusunu rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler