Bakan Eroğlu: Artık İMF’ye Borç Veriyoruz

Bakan Eroğlu: Artık İMF’ye Borç Veriyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Kars İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada 2023 yılından önce Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacaklarını söyleyerek, “Artık İMF'ye borç veriyoruz” dedi.

 

AK Partinin 2001 yılında kurulduğunu, 2002 yılında iktidara geldiğini belirten Bakan Eroğlu, “Dünyada 3 defa iktidar olup da oylarını artıran başka parti yok. Sadece bütün dünyada tek bir örnek var AK Parti. AK Parti dünyanın en güçlü siyasi teşkilatı. 7 milyon 200 bin üyesi var. Avrupa’daki pek çok devletin nüfusundan daha fazla üye var. AK Parti böyle bir parti. Sadece bir ayda yapılan üye sayısı CHP’nin bütün üye sayısından daha fazla. Farkımız bu. Çünkü AK Parti milletin partisi. Milletin bağrından çıktı. İlelebet AK Parti siyasi istikrarın vesilesiyle ekonomik istikrarı devam edecek.” diye konuştu.
 
İMF’YE BORÇ VERİYORUZ
Nereden nereye. İMF’den bir memur geldiği zaman adeta devlet memuru gibi karşılanırdı. O zamanki hükümete her dediğini kabul ettirirdi. Ama şimdi IMF, en son Meksika’da Başbakanımız Meksika’da G20 toplantısına gittiği zaman Türkiye’den 5 milyar dolar borç istediler. Farkımız bu. Bizde verelim dedik. Çünkü Merkez Bankamızda 91 milyar dolar döviz var. Farkımız bu Allah’a şükür. Nereden nereye. Düşünebiliyor musunuz? 2002 yılında birisi deseydi ki ‘Biz İMF’ye borç vereceğiz: İhracatımız şu miktarda yükselecek. Paradan altı sıfır atacağız. Enflasyon canavarını tamamen yok edeceğiz.’ Deseydi hiç kimse inanmazdı. Bunlar hayaldi de. Bende bunu yaşadım yani. Ben teknik üniversitede öğretim üyesi iken bazen uzak ülkelere gittiğim zaman yanlışlıkla 10 dolar yerine cebimden eski parayla 10 milyon TL çıkınca yandaki profesör derdi. ‘ya hocam bu kadar büyük parayı nasıl üzerinde taşıyorsun’. Bende tabi ki ‘Gel bunu 10 dolarla değişelim falan’ deyince onun gülüşü, tebessümü insanın kalbine bir hançer gibi saplanırdı. Neden? Paramız dahi pul değerindeydi. İşte Allah’a şükür o günler geride kaldı. Artık daha da güçlü olacağız.” dedi.
 
“BAŞBAKANIM DEDİ Kİ ‘VEYSEL HOCA, SEN BU İŞLERİ PARASIZDA YAPARSIN”
Bir tarihte genel merkezde sunum yaptığı sırada Başbakan Erdoğan’a, ‘Efendim yatırımlar böyle giderse 41 yılda ancak bitecek. Eski parayla 82 katrilyonluk ihale yapmışlar, 2 katrilyonda ödeneği var. Sayın Başbakanım bana para verin, ödenek verin’ dediğini anlatan Bakan Eroğlu, “Başbakanım dedi ki ‘Veysel Hoca, sen bu işleri parasızda yaparsın. Parayla olsaydı sana ne ihtiyaç var’ deyince hakikaten bende şafak attı, önce biraz içim burkuldu, açıkça da söyledim zaten. Ama sonradan dedim ki ‘Başbakanım doğru söylüyor’. Ve neticede gerçekten 60 milyar dolarlık potansiyeli devlete hiçbir yük getirmeden hareket geçirdik. Ayrıca 30 milyar dolarda devletin geçmiş dönemde bütün ülkelerle ikili işbirliği anlaşmaları yapmışlardı, ‘al gülüm, ver gülüm’ Hazine garantili iş alacaklar. Onların 22’sini iptal ettim. ‘Yaparsanız hazine garantisiz, yap-işlet-devret’ dedik ve kanun çıkardık. Oradan öylelikle 30 milyar dolarlık yükü kaldırdık. Başbakanın sözü neticesinde böyle bir imkanı açtık. Demek ki çalışınca oluyor. Hüsnüniyetle, şevkle, heyecanla çalışınca oluyor. Neticede biz bakanlık olarak da yıldırım hızıyla tesis bitiriyoruz. Şu ana kadar tam bin 128 tane inşa ettik. Allah’ın izniyle Aziz milletimizin hizmetine sunduk. Bin 128 tesisin 206’sı dev baraj. Göletler hariç 11 bin dekar araziyi modern sulamaya açtık. Arkasından 850 civarında dere ıslah ettik.” ifadelerini kullandı.
 
İNSANA DEĞER VERİYORUZ
Kars’ta da 15 Temmuz günü sabah namazıyla birlikte 24 saat kesintisiz suyun şehre verileceğini yineleyen Bakan Eroğlu, AK Parti Hükümetinin 2002 yılından bu yana tüm bakanlıklar nezdinde çok sayıda önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini anlatan Bakan Eroğlu, ücretsiz kitap dağıtımının önemini de kendi yaşadığı bir anısıyla dile getirdi. Eroğlu, “Şimdi değerli kardeşlerim hiç kimsenin aklına gelir miydi okullar açılınca yavrularımızın sıralırının üzerine kitaplar konacak diye? Bu talimatı veren kim? Dünya lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Allah korusun; Susuz’da veya Selim’de bir vatandaşın başına sağlık problemi geldiği zaman helikopter ambulansla gitsin onu alsın ve tam teşekküllü hastanede tedavi etsin diyen kim? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. İşte fark bu. İnsanı sevmek budur, insana değer vermek budur.” dedi.
 
PARAMIZ ÇOK
Esprileriyle de konuşmasını renklendiren Bakan Eroğlu’nun, Türkiye’nin düzlüğe çıkan ekonomisini de şu sözlerle dile getirdi:
“O kadar çok tesis yapıyoruz ki, paramız çok Allah’a şükür. Çünkü milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz. Çünkü hortumları kestik. Bizde sabahın köründe Ağrı’ya, Kars’a, Ardahan’a ve tekrar Kars’a geldik. Merak etmeyin sizler yorgun değilseniz ben yorgun değilim. Almanya’da bir firma bize İSKİ’ye nasıl kurtardığımızı sordu bende dedim ki, ‘Bir havuz düşünün, havuzun her tarafından delikler delinse, herkes hortumları bir yere çekse bu havuzda sular birikir mi?’ dedim. ‘birikmez’ dediler. Bende, ‘Bizim yaptığımız bu hortumları kestik artık bunun suyunu vatandaşa hizmet olarak akıtıyoruz’ deyince, ‘Anladım’ dediler.” şeklinde konuştu.
 
BANA KÜÇÜK TESİSLER DÜŞÜYOR
Şimdi Allah’a şükür biz toplu açılış yapıyoruz. Başbakanım 10 milyondan TL’den büyük açılışları kendisi yapıyor. 2010 yılında 110 tesisin açılışını bir seferde yaptı. Geçen sene 111 tesis, 8.5 katrilyonluk tesisleri Ankara’dan bir düğmeye basarak açtı. Bana da tabi küçük tesisler düşüyor. 100 tanede ben açtım. Geçen sene aşağı yukarı 212 tesis açtık. Daha küçüklerini de ben açmıyorum. Bu sene ise inşallah 500 civarında tesis açacağız.” dedi.
 
ŞANLI BİR TARİHİMİZ VAR
Türk milletinin büyük bir millet olduğunu da ifade eden Eroğlu, “Şanlı bir tarihimiz var. 2023 yılından önce Türkiye’yi dünyada ki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Bunu sağlayacak olan sizsiniz. Hiçbir yerde siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz. Sizlere borçluyuz. Teşkilatımızdan gurur duyuyoruz. Türkiye’de kasalar doluyor, borçlar ödeniyor. Türkiye düzlüğe çıktı. Hatta dünyadaki ekonomik krize rağmen Türkiye bu krizi teğet dahi geçmeden atlattı. Büyük hedeflere doğru koşuyoruz. Sadece büyük hedeflere koşmuyoruz. Büyük yatırımlar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
 
GEÇMİŞTEKİ SIKINTILAR ALLAH’A ŞÜKÜR GERİDE KALDI
Türkiye’de çok güzel, muhteşem hizmetler yapıldığına dikkati çeken Bakan Eroğlu, “Türkiye’de büyük bir dönüşüm yaşandı. 2002 yılında Türkiye’nin durumu neydi şuanda Türkiye ne durumda. Bunu herkesin görmesi gerekir. Geçmişteki sıkıntılar Allah’a şükür geride kaldı. O zaman dünyada ekonomik kriz yokken maalesef Türkiye’de ekonomik kriz vardı. 22 banka 50 milyar dolar hortumlamış, vatandaştan zorunlu tasarruf fonu diye 13.5 katrilyon toplanmış üzerine yatmışlar. KEY adıyla 3 katrilyon toplanmış vatandaş zaten bunlardan ümidini dahi kesmişti. O zaman devletin borçlanma faizi yüzde 63’tü. Hatta bütçenin büyük bir kısmı gelir bütçesinin yüzde 85’i faiz ödemelerine gidiyordu. Başbakanımızla beraber çalıştık İstanbul’da. Muhteşem bir vizyonuyla tüm Türkiye’de destansı faaliyetleri gerçekleştirdi.” diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler