Bakan Güllüce: Gelirken Kaz Getirmeyi Unutmayın!

Bakan Güllüce: Gelirken Kaz Getirmeyi Unutmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kars'ta, AK Parti Kars Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş'u seçim bürosunda ziyaret etti.

Bakan Güllüce: Gelirken Kaz Getirmeyi Unutmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kars’ta, AK Parti Kars Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş’u seçim bürosunda ziyaret etti.

Beraberinde AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkan Yardımcısı Ali Şakir Yurdakoş ve Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ile birlikte seçim bürosuna gelen Bakan Güllüce, Nevzat Bozkuş ve partililer tarafından karşılandı.

Kars Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Nevzat Bozkuş ve ilçe belediye başkan adaylarına seslenen Bakan Güllüce, “30 Mart’tan sonra mazbatalarınızı alın gelin.” dedi. 

Kendisinin de eski bir belediye başkanı olduğunu ve belediyeciliği çok iyi bildiğini belirten Bakan Güllüce, bir kurucu belediye başkanı olduğunu da dile getirerek, belediyelerin çektikleri sıkıntıları çok iyi bildiğini de dile getirdi.

Kışı soğuk, ekonomisi zayıf olan, rantı fazla olmayan, gayrimenkul girdileri fazla olmayan bir yerde belediye başkanlığı yapmanın kolay olmadığını ifade eden Güllüce, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’tan da övgü ile bahsetti.

Bakan Güllüce;  “Belediye başkanlığı yapmak zor bir iştir. Aydın, Denizli, Kocaeli’de belediye başkanlığı yapmak, Kars’ta belediye başkanlığı yapmaya benzemez ve bu kadar zor ve kıt imkanlarla yapılamaz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak İller Bakanlığı bildiğimiz gibi belediyelerin alt yapısından sorumlu bir kurumdur. Bakanlığımızın alt kurumu olan Tapu ve Kadastro ve İller Bankası var. Sadece Kars’ta değil diğer illerde de söylediğimiz gibi dik duran Türkiye’yi daha yatık hale getiren kalkınmamış olan doğuya ne yapsak ta geliştirsek ve kalkındırsak diye çaba harcıyoruz. Sayın Başbakanımız ile birlikte Kalkınma, Ulaştırma ve Ekonomi Bakanlığımızda buna gayret ediyor.” dedi.

Katı atık arıtma tesisleri gibi belediyelerin temel alt yapı projeleri için yurtiçi kredilerde ve çeşitli fonlar gibi bir çok alanda Kars Belediyesi ile birlikte ilçe belediyelerine destek vermeye hazır olduklarını da dile getiren Bakan Güllüce; “Başkan Bozkuş gibi ilçe ve belediye başkanlarında da buradan çağrıda bulunuyorum. Bize projelerinizle gelin destek verelim. 30 Mart’tan sonra mazbatalarınızı aldığınızda gelin oturalım görüşelim. Ne yapabilirsiz? Düşünelim.  Ben bir veya iki günümü size ayırabilirim.  Burada milletvekillerimiz de partilerimizde şahittir. Bizimde altın akan ırmaklarımız yok. Sınırlı imkanlarımız var. Projelerinizle gelin. Çünkü biz bu bölgeye pozitif ayrımcılık yapacağız. Çünkü Kars’ta da göç durmalı. Kars’ta da İstanbul ve Bursa da insani yaşam şartlarında ne varsa, belediye hizmetleri kapsamında ne varsa her biri Kars’ta da olmalıdır. Kentsel dönüşüm noktasında da projeleriniz getirin ben bakanlık olarak Ankara’da görüşelim daha sonrada ben bu kararları imzalayıp Bakanlar Kuruluna göndereceğim. Bunu da size bırakıyorum. Gelirken de kaz getirmeği unutmayın.” diye konuştu.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler