Bakan Güllüce: Hükümet Olarak Kars'a Pozitif Ayrımcılık Yapacağız

Bakan Güllüce: Hükümet Olarak Kars'a Pozitif Ayrımcılık Yapacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kars'ta, Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelecek olan BTK Demiryolu hattının bölgenin gelişmesine önemli katkıda bulunacağını belirterek, Kazakistan'ın bu hattın bitmesini sa

Bakan Güllüce: Hükümet Olarak Kars'a Pozitif Ayrımcılık Yapacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kars’ta, Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelecek olan BTK Demiryolu hattının bölgenin gelişmesine önemli katkıda bulunacağını belirterek, Kazakistan’ın bu hattın bitmesini sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Tarifeli uçakla Kars’a gelen Bakan Güllüce’yi havalimanında; Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkan yardımcısı Ali Şakir Yurdakoş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Çelik Gönülal, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve partililer karşıladı.

Karşılamanın ardından Kars Valisi Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret eden Bakan Güllüce, burada özel defteri imzalamasının arından ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

HÜKÜMET OLARAK KARS’A POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIZ

Hükümet olarak Türkiye’nin en doğusunda olan Kars için pozitif ayrımcılık yapacaklarını belirten Bakan Güllüce, Hükümet olarak faklı bir politika izleyeceklerimi de dile getirdi.

Türkiye’nin Batısı gibi Doğusunun da aynı şekilde gelişmesi için, göçün önlenmesi ile para ve bilgi akışını dengeli tutmak için çalıştıklarınım da belirten, Güllüce, “İnşallah Sivas’ta bu tarafa şehircilik, kalkınma ve eğitim olarak modern dünyada yaşayan insanların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ne lazımsa yapacağız. Bu nedenle Kars’a pozitif ayrıcalık sağlayacağız. Hizmetleri dengede tutmak için Sivas’ta bu tarafa büyük sıkıntı var.” dedi. “KAZAKİSTAN BU HATTIN BİTMESİNİ BEKLİYOR”

Güllüce, hükümetin gayretleriyle Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelecek olan BTK Demiryolu hattıyla bölgenin gelişmesinin umulandan fazla olacağına da dikkat çekerek,

“Ayrıca Hükümetin gayretleriyle Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelecek hatla bu bölgenin gelişmesi umulandan fazla olacak. Kazakistan bu hattın bitmesini bekliyor. Önceki gün büyükelçi bana geldi, ‘Bizim zenginleşmemiz, bizim ekonomik sürdürülebilir refaha ulaşmamız size bağlı’ diyor Kazakistan. Bu hatla Türkiye bütün Asya’ya açılmış olacak. Kazakistan bu hattın bitmesini bekliyor. Önceki gün büyükelçi bana geldi, ‘Bizim zenginleşmemiz, bizim ekonomik sürdürülebilir refaha ulaşmamız size bağlı’ diyor Kazakistan. Bu hatla Türkiye bütün Asya’ya açılmış olacak. Bunun da boğazı, kilit yeri Kars oluyor. Elbette buraya çok ciddi anlamda katkısı olacak. Birkaç sene sonra hiç ummadığımız gelişmeleri göreceğiz. Hem deprem ve afet hem de insani yaşama şartları gereği kentsel dönüşüm çalışmalarına önem veriyoruz. Burada da zaten bir yapılıyor. Bütün Türkiye’de yapmayı düşünüyoruz ama bu bölgelerde söylediğim çarpıklığı azaltma bakımından buralara ağırlık vereceğiz.” şeklinde konuştu.

ASKERİ KIŞLALAR ŞEHİR DIŞINA ÇIKACAK MI?

Güllüce, “Askeri kışlaların şehir dışına taşınmasıyla ilgili olarak çalışmanız var mı?’ sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Nokta olarak söyleyemem bunu ama şunu söyleyebilirim, birçok yerde ordumuzla milletimiz zaten bu millet ordu millettir. Birlikte bu milletin malı, canı, malı çocuklarımız bizim. Belli şartlar yerine getirilerek değiştirilebiliyor. İstanbul’da ve Ankara’da da buna benzer şeyler yapıldı. Bir plan meselesidir. Tabii ki mümkün olan bir şeydir bu.”

Vali Tepe, Bakan Güllüce’ye ziyaretinin anısına işlenmiş tabak ile Kars konulu kitabı armağan etti.

Ak Parti seçim irtibat bürosunu da ziyaret eden Güllüce, burada partililerle bir araya geldikten sonra Cuma Namazı için Evliya Camii’ne geçti. Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri türbesini de ziyaret eden Güllüce, Kümbet Camii’nde (12 Havariler Kilesesi) de incelemelerde bulundu.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın “Ucube” dediği yıkılan İnsanlık Anıtı’nın yerini de uzaktan gören Bakan Güllüce, mihrabında Ermenilerin katlettiği Türklerin kan lekelerinin mihrabında bulunduğu Ulu Camii hakkında da bilgi aldı. Cuma namazı öncesi ve sonrasında da vatandaşlarla tokalaşan ve ayak üstü sohbet eden Güllüce, son olarak Harakani Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Kars Kalesi’nin burçlarının onarılarak kültür merkezine çevrildiğini gören Güllüce en çok da 7-8 metreyi bulan duvar kalınlıklarına dikkat etti. Kale ve surlarla ilgili de bilgi aldıktan sonra Harakani Kültür Merkezi ziyaret defterine duygu ve düşüncelerini aktararak merkezden ayrıldı.

Bakan Güllüce, son telekulak dinlemeleriyle ilgili bugün medyada yer alan haberlerin gazeteciler tarafından sorulması üzerine, “Benim daha bu haberlerden haberim yok. Ben yoldaydım. Haberlerden haberim olduğu zaman söylerim. Şu anda haberim yok bende şu an senden duyuyorum. 519 bin mi, 419 bin mi bilmiyorum vallahi birileri de 800 bin diyor. Bilmiyorum daha haberleri seyretmedim.” dedi.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler