Bakan Karaismailoğlu, Lojistik Merkezini inceledi

Bakan Karaismailoğlu, Lojistik Merkezini inceledi

Bakan Karaismailoğlu, Kars Lojistik Merkezinde incelemelerde bulundu.

Volkan KARABAĞ

Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü’nün açılışı için Kars’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kars Milletvekili ve 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte Kars Lojistik Merkezinde incelemelerde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu burada yaptığı açıklamada, son yıllarda demiryolu yatırımlarına ağırlıklı verdiklerini ve bununla ilgili altyapı yatırımlarını yapmaya devam edeceklerini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yatırımlarında demiryolunun payını yüzde 60'lara kadar çıkartacaklarını ifade etti.

Yurt içinde de önemli yatırımların olduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılmasıyla artık uzak doğudan, uzak Avrupa’ya kadar kesintisiz ortak koridordan demiryolu işletmeciliği başladı. Pekin'den Londra'ya artık trenlerimiz sık sık ticarete, lojistiğe başladılar. Tabi hedefimiz kuzey koridoru olan Rusya'dan geçen koridordaki kapasitenin yüzde 30'unu ülkemizden geçen orta koridoru almak hedefimiz var. Bu doğrultuda çalışmalarımız, politikalarımız devam ediyor. Şu anda 4 bin kilometreye yaklaşan demiryolu yatırımımız var, bu hızlı tren hatlarımızda da yük taşımaya devam edeceğiz. Lojistik maliyetlerinin düşürülmesinde demiryolu çok önemli, biz de limanlarımızı OSB'lerimizi sanayilerimizi demiryolu hatlarımıza limanlarımıza bağlıyoruz. Tabi orta koridorun Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun açılmasıyla birlikte bu kadar işlevsel hale gelmesi Kars önemli bir merkez haline getirdi. Kars Lojistik Merkezi de çok aktif bir şekilde çalışmaya başladı. Bundan sonra bu artarak devam edecek. Kars Lojistik merkezini altyapı çalışmaları tamamen bitti, artık trenlerimiz rahat bir şekilde buraya gelip burada elleştirme yapılabiliyor. Bu merkezin ikinci etap çalışmaları hazırlıklarını yapıyoruz.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kars Lojistik Merkezi'nin orta koridorun merkezinde olması, Pekin'den Londra'ya uzanan demiryolu hattında çok önemli bir işlevsel görev görecek. Tabi aynı zamanda Azerbaycan'daki Karabağ'daki gelişmeler Zengezur Koridoru açılması, Nahçıvan ile Türkiye'nin direkt Azerbaycan ile bağlantısı olması ve Nahçıvan koridorundaki yol bağlantıların ve bizim de Nahçıvanla olan demiryolu bağlatılarıyla ilgili planlarımız devam ediyor. Kars-Iğdır-Dilucu Demiryolu hattımızda planlarımız içerisinde çalışmaları devam ediyor. Ülkemizde 2002 yılı öncesi çok ihtiyaç olan ve son derece yetersiz olan karayolu altyapısını son 19 yılda çok büyük gelişmeler olarak iyi bir seviyeye getirdik. Karayollarında yatırımlarımız hiç bir zaman bitmez, ama artık demiryolu ağırlıklı bir döneme girdik. 4 bin kilometrenin üzerinde demiryolu çalışmamız devam ediyor, bunlar artarak devam edecek. Ulaştırma ve lojistik master planlarımız çerçevesinde ülkemizin önemli noktalarına demiryolu hattı çekmek için çalışmalarımız artarak devam edecek.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler