Bakan Kılıç: Biz Sözümüzü Tuttuk

Bakan Kılıç: Biz Sözümüzü Tuttuk

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz sözümüzü tuttuk, Sarıkamış Kayak Merkezi Pazartesi günü açılıyor" dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçtiğimiz aylarda  PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu zarar gören Sarıkamış Kayak Tesislerinin pazartesi günü yeniden hizmete açılacağı müjdesini verdi.

Bakan Çağatay Kılıç, Sarıkamış şehitlerini Anma programına katılmak üzere geldiği Kars’ta ilk olarak valiliği ziyaret etti. Burada önemli açıklamalar yapan Bakan Çağatay Kılıç  81 ilde gerçekleştirilecek anma programları çerçevesinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce gencin, şanlı ecdadımızın gösterdiği büyük fedakarlığı yüreklerinde yaşayacağını söyledi. Türkiye’nin geçmişiyle, ecdadıyla gurur duyan bir nesile sahip olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu:

‘’Vatan millet uğruna mukaddesatı uğruna şehit olmuş tüm babalarımızı ecdadımızı anmak amacıyla yarın gerçekleştireceğimiz yürüyüşe gençlerimizin vatandaşlarımızın buradaki yaşanan fedakarlığı ortaya konan kahramanlığı hatırlamaları bilmeleri, gelecek nesillere doru taşınması konusunda bu anlamdaki yapılan büyük bir vefa yürüyüşü olarak adlandırdığımız  Sarıkamış Yürüyüşümüz için buradayız. Kars bu anlamda misafirperverliğini farklı bir şekilde göstermiştir. Şehrimizde yaşanmış olan kahramanlıkların milletimizin adına hatırlanmasını bu bölgede ortaya koymuştur. Hükümet olarak Kars’a ayrı bir önem verdiğimizi göstermek amacıyla hem buradayız. Yaptığımız yatırımlar çerçevesinde de, milletvekillerimizle olsun, yerel yönetimimizle olsun, beraber yaptığımız yatırımlarda Kars’ın ne kadar büyük bir anlam taşıdığını göstermek için bunu ortaya koyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Kars ve Sarıkamış’a verdikleri önem, bunun bir milli miras ve milli beraberlik duygusunun en önemli göstergesini ortaya koyması açısından hepimizin malumudur. Geçen sene rekor katılım olmuştu 100. Yıl olması sebebiyle, çok ses getirmişti yürüyüşümüz. Bu sene de yapacağımız etkinlikler çerçevesinde, tüm Türkiye’de gençlerimizin evlatlarımızın, vatandaşlarımızın, Sarıkamış’ta yaşanan büyük fedakarlığı ve milli mücadeleyi iyi hatırlamalarını istiyoruz. Ülkemiz için milletimiz için şehit olmuş bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum.”

 “Kars’ta Artık Öğrencilerimiz İçin Bir Barınma Eksiğinin Olmayacığını Düşüyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Kars’ta farklı bir ivme yakaladıklarını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç,  “Özellikle üniversite öğrencilerimizin barınma imkânını daha rahat sağlayabilmeleri için Kars’ta yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yazın devreye girecek olacak olan yurtlarımız ve önümüzdeki yatırım programında yer alan yurtlarımız ile birlikte Kars’ta artık öğrencilerimiz için bir barınma eksiğinin olmayacağını düşünüyoruz. Yapılacak olan yurtlarımızda ve şu anda yapılan yurtlarımızda sadece barınma imkânını sağlamak değil çalışmalarımız. Artık Kredi ve Yurtlar Kurumu kendini geliştiren ve farklı çalışmalara da imza atacak olan bir kurum haline geliyor. Yurtlarımızda yaptığımız ve yapacağımız seminerler olsun bu anlamda ortaya konan çalışmalar verilen tabiri caizse ek dersler, üniversitelerle daha yakın çalışma işbirliği içerisinde yapılacak olan çalışmalar sivil toplumumuz ile yapılacak olan çalışmalar... Diyanet İşleri Başkanlığımız ile olan işbirliği protokolü çerçevesinde hem geçlerimiz ile ilgili olarak yazın ve farklı zamanlarda devreye soktuğumuz çalışmaların aynı zamanda yurtlarda da yapılabilmesi konusundaki çalışmalarımız var. İşveren kuruluşları ile özelikle bu anlamda TOBB ve diğer tüm kuruluşların gençlerimizin istihdam noktasında iş dünyasında geçişleri anlamında onlara yardımcı olabilecek çalışmaları ortaya koymaları için bu anlamda iş birliği var” şeklinde konuştu.

 ‘’Hızlı Bir Çalışmayla Kars’taki Çalışmaları Bitireceğiz”

Kars’a yapılan yatırımları yerinde inceleme imkanı bulduğunu anlatan Bakan Çağatay Kılıç, Kars’ın iklim şartlarından dolayı inşaat sezonunun uzun olmadığını bu sebeple yatırımların nihayete ermesinin biraz daha uzun sürdüğünü kaydederek en hızlı şekilde çalışmaların tamamlanacağını belirtti.  Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Merkezi hükümetimizin vermiş olduğu görev ve bütçede hiçbir sıkıntımız yok. Hızlı bir çalışmayla buradaki çalışmaları bitireceğiz. Valimizden aldığımız bilgiye göre Sarıkamış’ta kayak anlamında da tesislerimizi değerlendirebileceğiz “ dedi. Teröristlerin Sarıkamış kayak tesislerine zarar vermesiyle ilgili de konuşan Bakan Çağatay Kılıç, ‘’Hiçbir şekilde, hiç kimsenin, milli birlik ve beraberliğimize zarar vermesine izin vermeyeceğimiz gibi, terör örgütü mensuplarının, milli kaynaklarımıza, milli değerlerimize zarar vermesine bu kaynaklar kullanılarak yapılan yatırımlara zarar vermesine ve olumsuz anlamda propaganda yapmasına asla izin vermeyeceğiz.”

‘’BİZ SÖZÜMÜZÜ TUTTUK SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ PAZARTESİ GÜNÜ AÇILIYOR”

Sarıkamış kayak merkezinde terör örgütü mensuplarının giriştikleri haince saldırırının sonrasında kayak merkezinin eksikliklerinin giderilerek tekrar inşa edildiğinin altını çizen Bakan Çağatay Kılıç ‘’Kış sezonu geldi bizim daha önce hükümet olarak verdiğimiz sözü yerine getirdiğimizi burada tekrar dile getirmek isterim. Kars’a, Sarıkamış ekonomisine, verilen zararın giderilmiş olduğunu altını çizmek istiyorum” diyerek, pazartesi günü kayak merkezinin açılacağını da müjdeledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler