Bakan Kılıç, Kardan Şehit Heykellerinin Açılışını Yaptı

Bakan Kılıç, Kardan Şehit Heykellerinin Açılışını Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars şehir merkezindeki ziyaret ve gezilerin ardından akşam saatlerinde Sarıkamış İlçesine geçti.

 Bakan Kılıç, Kardan Şehit Heykellerinin Açılışını Yaptı

Allah-u Ekber Dağlarında donarak şehit düşen 90 bin vatan evladı için 99. düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında, Gülahmet Aytemiz Güzel Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından günler süren çalışmalar sonucu hazırlanan kardan heykellerin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars şehir merkezindeki ziyaret ve gezilerin ardından akşam saatlerinde Sarıkamış İlçesine geçti.

Sarıkamış Kayak Merkezinde, Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından 10 günde 100 kamyon kar ile yapılan heykellerin açılış törenine Bakan Kılıç’ın yanı sıra Kars Valisi Eyüp Tepe, Iğdır Valisi Ahmet Pek, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlar katıldı.

ÜZERİ DEV TÜRK BAYRAĞIYLA ÖRTÜLÜ KARDAN HEYKELLERİN AÇILIŞI YAPILDI

Üzeri dev Türk bayrağıyla kaplı kardan heykellerin açılışı, Bakan Kılıç’ın bayrağı kaldırmasıyla yapıldı. Bakan Kılıç ve beraberindekiler daha sonra heykellerin üzerine kırmışı karanfiller bıraktı. Heykellerin yapımında çalışan öğrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Kılıç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, öğrencilerin iki haftada 100 kamyon kar kullanarak inşa ettikleri kardan şehit heykellerinden çok etkilendiğini söyledi. Bakan Kılıç, “Vatanın, milletin ve kutsal değerlerin uğrunda şehit olan ecdadımızın anısına büyük bir özveriyle çalışarak ortaya çıkarılan güzel bir eserin açılışını yaptık.” dedi.

Bakan Kılıç, “Bütün şehitlerimize, ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği için gençliğimizin var olması için ve ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için bu temelleri atan bütün şehitlerimizi Allah’tan rahmet diliyoruz. Bizim görevimiz, inşallah hep beraber ve birlik içerisinde çok daha güzel günlere taşımak ve buradaki birliktelik ve beraberlik ruhundan güç alarak, şühedanın ve ecdadımızın ortaya koymuş olduğu güçten nasiplenerek inşallah geleceğe yürümek.” dedi.

“SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ÖZEL” PROGRAMI

Beraberindeki heyet ile resim sergisinin açılış töreni için program alanına geçen Bakan Kılıç, burada düzenlenen, ‘Sarıkamış Şehitleri Özel’ programına katıldı. Sarıkamış Şehitleri adına Sarıkamış Toprak Otel’de düzenlenen özel programa geçen Bakan Kılıç, Sarıkamış’ta vatan savunması sırasında donarak şehit olan ecdadı yad etmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

BİZE YÜKLENEN GÖREV

99 sene önce burada, kardeşlerinin tek bir inanç ve kararlılıkla yola çıktığını belirten Kılıç, “Vatanımızın, milletimizin bizim burada ifa edeceğimiz görevimize ihtiyacı var. ‘Bize yüklenmiş görev budur’ dediler ve hiç terettüp etmeden, bu şartlar altında kendilerine verilmiş olan emri yerine getirmek için arkalarına dahi bakmadan hedefe doğru yola çıktılar. Tarihimin şanlı zaferlerini okurken tabi ki hepimizin içi haklı bir gururla doluyor” diye konuştu.

BU ÜLKENİN BU GÜZEL ÜLKENİN BİRER NEFERİYİZ, BİRER EVLADIYIZ

Kılıç, yaşanılan olumsuz sonuçları hatırlamak istemediklerine de vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Fakat hem galibiyetlerimizde hem de mağlubiyetlerimizde bizler için dersler vardır. En büyük dersi; aldığı emri vatan uğruna hiç bir şekilde sorgulamadan ifa eden bu vatanın evlatlarının nelere kadir olduğunu göstermekle kalmadılar. Ama kutsal değerlerimizle Rabbimizin bize verdiği emirler doğrultusunda kutsal kitabımız Kur’an-ı Ker’im’de de dile getirildiği şekilde şehit oldular. Her zaman çok daha ileriye gitmek için büyük fedakarlıklar yapmış olan milletimiz, bundan sonrada kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Hiçbir zaman ve hiçbir şart altında bizim milletimiz istiklalinden ödün vermez. Sarıkamış bunun en büyük göstergelerinden birisidir. Ancak, sadece Sarıkamış’la sınırlı kalan bir şey değil bu. Bizim ruhumuz, gücümüz, inançlarımızdan gelen ve birbirime olan bağlılığımızdan, sevgimizden millet olarak birbirimize olan sevgimizden müteşekkirdir. Bunlarla bir araya gelmiş olan kuvvetimiz var. Biz ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşlarıyız. Bu ülkenin bu güzel ülkenin birer neferiyiz, birer evladıyız. Nereden gelmiş olursak olalım bu topraklar bizim ve biz burada birliktelik içerisinde hep beraber geleceğe yürüyeceğiz. Biz buna inanıyoruz.”

HİÇBİR ZAMAN GİTTİĞİMİZ YERE UMUTSUZLUK GÖTÜRMEDİK

Sarıkamış Harekatı’nın 99. yıl dönümünde bir çok milli savunma sanayi ürünlerini kendilerinin üretmeye başladığına dikkat çeken Kılıç, “Bizim olan kuvvet; yeri ve zamanı geldiğinde barışçıl amaçlar doğrultusunda ve vatan müdafaası uğrunda her zaman hazır olmalıdır. Biz hiçbir zaman gittiğimiz yere umutsuzluk götürmedik. Millet olarak gittiğimiz hiçbir yere kan ve gözyaşı götürmedik. Biz millet olarak geçmişimizde de tarihimizde de nereye gittiysek medeniyet götürdük, huzur götürdük, barış götürdük. Bundan dolayı üzerimizde çok büyük bir sorumluluk var. Burada şehit olmuş olan ecdadımız geçmişten ve atalarından almış olduğu güçle bize bu vatanı emanet etti. Bizler devralmış olduğumuz bu görevi inşallah ilelebet taşıyacağız. Bugün sıkıntı içerensinde olan kardeşlerimiz destek ve yardım bekliyorlar. Yapabileceğimiz en küçük şey onlar için dua etmek ve bunu onlardan esirgemeyelim. Ama bunun haricinde de bizim tarihimizin bize yüklemiş olduğu sorumluluklar içereninde ve yine uluslararası camiadaki sorumluluklarımızın bilinci içerisinde biz kardeşlerimizi Allah’ın izni ile yardımcı olacağız ve oluyoruz.” şeklinde konuştu.

BİZLER HEP BERABER BİR ARADA GELECEĞE ÇOK GÜÇLÜ YÜRÜYECEĞİZ

Kılıç ayrıca, “Sadece buraya gelmek, bu topraklarda olmak insana çok ayrı duygular yaşatıyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı, temellerinin bir araya geldiği güzide topraklar. Bizler hep beraber, bir arada, geleceğe çok güçlü yürüyeceğiz. Ben buna inanıyorum. Şu an kabinenin en genç bakanıyım, dolayısıyla gençliği de temsil ediyorum. Ben genç kardeşlerimizin buraya bu kadar yoğun bir şekilde ilgi göstermiş olduğundan dolayı çok mutluyum.” dedi.

VATAN EVLATLARININ ŞAHADETİNİN 99’UNCU YILDÖNÜMÜ

Bakan Kılıç’ın ardından söz alan Kars Valisi Eyüp Tepe de, Canlarından aziz bildikleri vatanlarını müdafaa etmek için Yemen’den, Suriye’den Irak’tan Rize’den, Diyarbakır’dan Sarıkamış’a gelip şehit olan kahraman vatan evlatlarının şahadetinin 99’uncu yıldönümünde tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

BU CİVANMERTLİĞİ, BU DESTANI NESİLDEN NESİLE AKTARMAK BİZİM VAZİFEMİZDİR

Sarıkamış’ın Mehmetçiğin iman, irade, cesaret ve disiplin karakterini, kahramanlığını, civanmertliğini, tarihe altın harflerle yazdığı bir yer olduğunu da dile getiren Vali Eyüp Tepe şöyle konuştu:

“Bu cesareti, bu civanmertliği, bu destanı nesilden nesile aktarmak bizim vazifemizdir. Çünkü; tarihini bilmeyen, geçmişini bilmeyen nesiller geleceğe yön veremezler. 99 yıl önce ecdadımızın Allah-u Ekber Dağları’nda yaktığı 90 bin meşale, hayatımızı aydınlatmaya devam etmektedir. Bu aydınlık yol bizim de yolumuzdur. Sarıkamış’ta düşmana göğsünü siper eden, birbirlerine sarılarak donan, kefenleri bembeyaz karlar olan ecdadımızı asla unutmayacağız. Millet olarak, ecdadımızdan miras aldığımız bu cennet vatanın ebedi bekçisi olacağız. Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan ve son sözleri “Allah-u Ekber” olan kahraman şehitlerimiz başta olmak üzere bu topraklar için şehit olan bütün şüheda için saygı, rahmet ve şükranla anıyor, programımıza desteklerini esirgemeyen başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve yapacakları eserler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve emeği geçen diğer kurumlara, sivil kuruluşlara şükranlarımı arz ediyor, saygılar sunuyorum.”

Konuşmaların ardından Kars Valisi Eyüp Tepe, Bakan Kılıç’a ve Üçüncü Ordu Komutanı Orgenral Ümit Dündar’a Sarıkamış yürüyüşü esnasında çekilen fotoğraf tablosu hediye etti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler