Bakan Kılıç, Sarıkamış'ta Kardan Şehit Heykelinin Açılışını Yaptı

Bakan Kılıç, Sarıkamış'ta Kardan Şehit Heykelinin Açılışını Yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 101 yıl önce Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 1. Dünya Savaşı sırasında Allah’u Ekber Dağlarında Ruslarla yapılan savaşta donarak şehit olan 90 Bin Mehmetçiği anmak için düzenlenen anma etkinliklerine katıldı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Bakan Kılıç, beraberindeki Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars milletvekilgilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy ile birlikte kardan şehit asker heykelinin açılışını gerçekleştirdi.

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenim gören 17 öğrenci ve 2 öğretmen tarafından Cıbıltepe Kayak Merkezinde yapılan kardan şehit heykellerinin üzerindeki dev Türk Bayrağı Bakan Kılıç ve beraberindekiler tarafından kaldırıldı. Bakan Kılıç ve açılışa katılanlar kardan şehit heykellerinin üzerine kırmızı karanfiller bıraktı.

Heykeli yapan öğrenciler, Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesine görevli 2 öğretmen ve 17 öğrenci tarafından yapılan heykel in 120 kamyon kar ile bir haftada yapıldığı belirttiler.  

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılın açılışın ardından konuşan Bakan Kılıç: “ Şehitlerimizin anısına bu heykeli yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar Varolsunlar. İnşallah her sene burada anma törenleri gerçekleştirecek ecdadımızın burada sergilemiş olduğu fedakarlığı millet uruna vatan uğruna inanç uğruna ortaya koymuş olduğu ne büyük fedakarlığı hatırlayarak gelecek nesillere aktarmanın en büyük sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Bunu yerine getirmek üzere her sene inşallah burada olacağız. Tüm emeği geçen arkadaşlara, tüm emek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ne kadar büyük bir iş yaptığınızı inşallah sizlerde farkındasınız çünkü nesilden nesile aktarılan çok özel duygulardır bunlar.

Konuşmaların arından Bakan Kılıç ve beraberindekiler, heykeli yapan öğrenci ve öğretmenler ile heykel önünde hatıra fotoğrafı çektirdi ve bir süre sohbet etti. Bakan Kılıç akşamda anma programlarının diğer etkinlilerin diğer etkinliklerine katılacak. Bakan Kılıç yarında da sayıları 30 bini bulması beklenen Türkiye’nin dört bir yanından Sarıkamış’a gelen vatandaşlar 8 kilometrelik anma yürüyüşüne katılacak.

sarikamis-heykel-(1).jpgsarikamis-heykel-(2).jpgsarikamis-heykel-(3).jpgsarikamis-heykel-(4).jpgsarikamis-heykel-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler