Bakan Kılıç'tan 'çatı aday' açıklaması

Bakan Kılıç'tan 'çatı aday' açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çatı aday konusuyla ilgili olarak, “Genel Başkanımız ve Başbakanımızın söylediklerinin üzerine bizim söyleyecek pek fazla bir şeyimiz yok. Halkımız bu konu hakkında kararını verecektir” dedi.

Bakan Kılıç'tan 'çatı aday' açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çatı aday konusuyla ilgili olarak, “Genel Başkanımız ve Başbakanımızın söylediklerinin üzerine bizim söyleyecek pek fazla bir şeyimiz yok. Halkımız bu konu hakkında kararını verecektir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nda il ve ilçe teşkilat üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Bakan Kılıç, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. CHP ve MHP’nin çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili soru üzerine Bakan Kılıç, “Bugün biliyorsunuz Ankara’da grup toplantımız var. Bu toplantıda da Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da çok kısa bir değerlendirmede bulundu. Dolayısıyla Genel Başkanımız ve Başbakanımızın söylediklerinin üzerine bizim söyleyecek pek fazla bir şeyimiz yok. Halkımız bu konu hakkında kararını verecektir” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 emniyet mensubu ile ilgili soruya da Kılıç, “Adli süreç devam ediyor. Dolayısıyla hukukun alanında olan bizim bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Malum süreç bir hukuki süreçtir. Dolayısıyla benim söyleyecek bir şeyim yok” cevabını verdi.

Geçen hafta sonu gerçekleşen Samsunspor’un kongresi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, “Samsunspor kongresi yapıldı ve yeni bir yönetim seçildi. Emin Kar, tekrar başkan seçildi. Hayırlı uğurlu olsun. Biz destek verdik, bundan sonra da böyle olacak. Bütün Samsun’daki kanat önderlerinin de, Samsunsporluların da ortak düşüncesi artık şehrin bir araya gelip takımını desteklemesi gerekli. Bu konuda çalışmalar yapacağız. Şehrimizin ve Samsunumuzun takımına sahip çıkması için elinden ne geliyorsa destek vermesi gerekiyor. Ancak bu şekilde Samsunsporumuzu geleceğe daha kuvvetli taşıyabileceğimizi düşünüyoruz. Benim görüşüm bunlardır” şeklinde konuştu.

Samsun ziyaretine değinen Bakan Çağatay Kılıç şunları kaydetti:

"İlçe belediye başkanlarıyla çalışmaları hakkında fikir alışverişinde ve karşılıklı görüşmeler sağlamak, Samsunumuz için yeni neler yapabiliriz, çalışmaların nasıl gittiği konusunda bir genel değerlendirme yapmak üzere Samsun’a geldik. Yaz dönemi de artık geldi. Yaz döneminde belediye çalışmaları yoğun bir şekilde hızlanarak devam edecek. Bizim Ankara’dan vereceğimiz destekler, projelerin yürütülmesi noktasında ki yapabileceğimiz çalışmalar, belediye başkanlarımızın ve teşkilatımızın bizden olan talepleri noktasında ki fikirlerini alacağız. Yazın bir seçim dönemine gidiyoruz. Bununla ilgilide görüşmeler yapacağız. Ankara’da daha önce bir araya geldik. Genel olarak gerçekleştireceğimiz kısa ziyaretin amacı budur."

Ziyarete ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş katıldı. iha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler