Bakan Yıldız: Koltuklara Sıkı Sıkı Sarılmayacağız

Bakan Yıldız: Koltuklara Sıkı Sıkı Sarılmayacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti'nin 3 dönem kuralına değinerek, bu süreyi dolduranların o koltuklara sıkı sıkı sarılmayacaklarını, kendilerinden sonra geleceklerin de bu görevleri en iyi şekilde yerine getireceklerine inançlarının

Bakan Yıldız: Koltuklara Sıkı Sıkı Sarılmayacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti’nin 3 dönem kuralına değinerek, bu süreyi dolduranların o koltuklara sıkı sıkı sarılmayacaklarını, kendilerinden sonra geleceklerin de bu görevleri en iyi şekilde yerine getireceklerine inançlarının sonsuz olduğunu söyledi.

Bakan Yıldız, Devlet Su İşleri (DSİ) Misafirhanesi’nde AK Parti Kars İl başkanlığı’nın aday tanıtım ve Genişletilmiş İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, 3 dönem kuralını hatırlattı. Bakan Yıldız, “Bakın her zaman söylüyoruz; bir üç dönem kuralı kondu. Şahsen acizane ben 3 dönem kuralıyla beraber görevimizi Allah izin verirse tamamlayacağız. Bu görevi benden daha iyi yapamayacaklar mı var ki ben illa da kalmam gerekiyor. Bakan, milletvekili, belediye başkanı il genel meclis üyesi, belediye meclis üyesi, teşkilatımızın her kademesinde görev yapanlar için hizmetler ancak bu makamlarla beraber mi sınırlı. Bu makamların haricinde kalanlar hizmet etmiyorlar mı? Bizim teşkilatımızda çay getirenle o zincirin tüm halkaları herkese ayrı göre yüklemekte ve bunlar önemsenmektedir. Onun için bizler bu koltuklara sıkı sıkı sarılmayacağız. Bizler yaptığımız hizmetlere sarılacağız. Her birimizin görevleri, sorumlulukları ve yetkileri farklı. Tabi ku banlar farklı olacak ama ‘Ben buraları bırakmam’ demek kesinlikle ve kesinlikle yanlıştır. Bizden hamd olsun daha iyi olduğuna inandığımız son derece iyi yetişmiş kabiliyetli ve çok farklı alanlarda oluşmuş bir çok kardeşimiz var ve onlarda gelip bu görevlerini yapacaklar. Bizlerde alnımızın akıyla, hamd olsun şerefimizle, onurumuzla bu görevleri onlara devredeceğiz. Allah her birimize bu duygularla beraber görevlerimizi devretmemizi ve Türkiye’nin istikrarına olan borcumuzu hep beraber ödememizi nasip etsin.” dedi.

TÜRKİYE’NİN İSTİKRARI

İstikrardan da söz eden Bıkın Yıldız, “Şimdi biz istikrardan bahsediyoruz. Dün Rusya Soçi’de olimpiyatların açılışına katıldık. Sayın Başbakanımızın Putin ile görüşmesine bizlerde refakat ettik. Orada bir çok konu konuşuldu, bölge konuşuldu, yatırımlar konuşuldu, enerji konuşuldu, ulaşım konuşuldu ve ticaret konuşuldu. Ve Türkiye’nin istikrarıyla alakalı  bölge takip ediliyor. Geçen hafta İran Tahran’da idik. Her gittiğimiz ülkede Türkiye’nin istikrarı takip ediliyor. Ancak bir şey söylemem lazım. Türkiye’nin istikrarına borçlu olanlar yalnızca bizler miyiz? Türkiye’deki istikrarı korumaya yetkili bizler miyiz yalnızca, başkaları değil mi? Bu ülkenin muhalefeti, bu ülkenin istikrarını korumaya onlar da borçlu değiller mi? Sivil toplum örgütlerimiz, Türkiye’nin birçok dinamikleri siyasi istikrarı korumaya borçlu değiller mi? Eğer bir muhalefet ülkede ‘ben sizin yaptıklarınızdan daha iyisini yaparım’ diyemiyorsa, bir işin nasıl yapılacağını tarif edemiyorsa ve onlar da Türkiye’nin istikrarının bozulmasını istiyor da ‘biz de bu yönetime gelelim’ diyorlarsa burada çok ciddi bir yanlışlık var demektir. Bu böyle olmaz. Gelişmiş ülkelerde şunu söylüyorlar; seçilemediği gün karşısındakini tebrik ediyor ve diyor ki ‘ben bundan sonra bu işin daha iyi nasıl yapılacağıyla alakalı çalışacağım. Sizlere köstek olmayacağım. Sizlere ayak bağı olmayacağım. Yanlışlarınızı söyleyeceğim ama bu işin daha iyi nasıl yapılacağını hep beraber konuşacağız’ diyorlar. O yüzden bizlerde bunun bu şekliyle tamamlanmasını ve bu şekliyle yapılmasını mutlaka sağlıyor olabilmemiz lazım. Bizler aynı hedefe, aynı merkeze yönelmiş gönüldaşlarız. Bizde dargınlık, kırgınlık olmaz. Bir yerde bir seçim oluyorsa seçilenlerden daha fazla seçilemeyenler var demektir. 5 bin tane aday var, belediye başkanlıklarının adaylıkları belli. Demek ki bir tane seçilecek dört tane seçilemeyecek. Bu illa da kırgınlık demek değildir. Bu, her zaman bizim birbirimize sıkı sıkıya bağlanmamızı ve aynı hedef doğrultusunda hep beraber çalışmamızı gerektiren bir konudur.” şeklinde konuştu.   

17 ARALIK’I KONUŞUYORUZ

17 Aralık’ın dışında yatırımların da konuşulması gerektiğini ifade eden Bakan Yıldız, “Türkiye’de biz şu anda 17 Aralık’ı konuşuyoruz değil mi?. Halbuki bizim yatırımlarımız var. Milyar dolarlarca yatırımlar yapıyoruz. Bir Karadeniz’de bir Akdeniz’de nükleer santral yapıyoruz. Bu santrallere bilin ki kamu bütçesinden herhangi bir pay almıyoruz. Bizler 22 milyar dolarlık yatırımı hazine garantisi vermeksizin, kamudan bir pay ayırmaksızın ve 10 yıllık süre içinde bu yatırımı yapacaklar, işletilecek ve verilen alım garantileriyle beraber burası işletilmiş olacak. Peki, biz burayı bize güvenmeselerdi, bu yatırımları yapmasalardı, biz nasıl yapacaktık bu yatırımları? Kamu bütçesinden alacaktık. Peki kamu bütçesinden aldığımızda sağlıktan, adaletten, emniyetten bütçelerin bir kısmını almış olacaktık. Dolayısıyla bizler kamu bütçesine yük olmaksızın bunları yapıyoruz. Ve sağlığa, emniyete, adalete bu kamu bütçe paylarını daha fazla vermiş oluyoruz.” diye konuştu.  

GEZİ PARKI’NDA AĞAÇTAN BAHSETTİLER

Gezi Parkı olayları ve gelişmeleri de anlatan Bakan Yıldız şöyle konuştu:

“Bakın 17 Aralık’tan önce yine Türkiye’de yatırımların havaalanları, özelleştirmeler ve bir çok enerji yatırımlarıyla beraber diğer sektördeki yatırımlar konuşuluyordu. Ve bunu planlayanlar mutlaka mahrur bir şeyler bulacaklardı tabi. Gezi Parkı’nda ağaçtan bahsettiler. Biz yeşile karşı mıyız?  Biz ağaca karşı mıyız? Bakın tam tersi yeşili ve ağacı artıran bizleriz. Biz madencilik faaliyetleri ile alakalı çalışıyoruz. Bize dediler ki ‘siz zeytin ağaçlarını kesiyorsunuz’ Bende dedim ki zeytin ağaçlarının sayısını bir çıkarın. AK Parti iktidarını 91 milyon adet zeytin ağacıyla devralmışız şu anda tam 162 milyon adet zeytin ağacıyla devam ediyor tarımımız. Maksat üzüm yemek değil, maksat bağcıyı dövmektir. Eğer siz bağcı dövmeye gelirseniz bizde buna hiçbir şekilde müsaade etmeyiz.”kha

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler