Bakan Yılmaz: Allah Berkin’in Ailesine Sabırlar Versin

Bakan Yılmaz: Allah Berkin’in Ailesine Sabırlar Versin

Ardahan'dan karayolu ile Kars'a gelen MSB İsmet Yılmaz'ı Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve partililer karşıladı.

Bakan Yılmaz: Allah Berkin’in Ailesine Sabırlar Versin

“KARS, ARDAHAN, ARTVİN, SİNOP, YOZGAT’A ASKERİ BİRLİKLER YERLEŞTİRİLECEK”

Ardahan’dan karayolu ile Kars’a gelen MSB İsmet Yılmaz’ı Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve partililer karşıladı. Vali Eyüp Tepe’yi makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz kent merkezlerindeki askeri birliklerin kent dışına çıkarılmasıyla ilgili master plan çalışması yaptıklarını bildirdi. Büyük şehirlerdeki askeri birliklerin az kalkınmış yerlere taşınmasını da içeren master planla ilgili olarak Bakan Yılmaz, “Yani bir master plan gelecek. O master planından sonra inşallah bir değerlendirme yapılır. Bu aynı zamanda büyük şehirlerdeki askeri birliklerinde bölgesel olarak az kalkınmış yerlere taşınmasını da içeren bir plan.İnşallah o tamamlandığında ortaya çıkar. Mesela Sinop çıkmaz sokak. Özellikle gitmeniz lazım. Ardahan çıkmaz sokak özellikle gitmeniz lazım. Tabi serhat illeri öyledir ama bazı serhat illeri çok aktif hudut kapılarıyla çıkmaz sokak olmaktan kurtulmuş durumdadır. Dolayısıyla bir çalışmamız var henüz daha tamamlanmadı. Ancak geçen gelişimle bu gelişim arasında benim bildiğim kadarıyla bu bir hem park alanı hem de askerlik şubesinin olduğu iki tane alan bizim bakanlığımıza Silahlı Kuvvetlerimize aitti. Onların hepsini geri Kars’a iade ettik. Daha az gelişmiş illere mutlaka biz büyük illerdeki askeri birliklerin taşınmasını istiyoruz. Kars, Ardahan, Artvin, Sinop’tur, Yozgat’tır. Dolayısıyla böyle de bir çalışma yapılıyor, master plan çerçevesinde. Dolayısıyla Silahlı Kuvvetler 2033 yılı yeniden yapılandırma programı var. İnşallah o program çerçevesinde bir master planı yapacaklar. O rapor ortaya çıktığında inşallah hat ettiğini alır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

AÇLIK GREVİ İLE İLGİLİ, “MESAJ ALINMIŞTIR” DEDİ

Bakan Yılmaz, açık grevindeki subaylarla ilgili olarak da mutlaka haklı talepleri bulunduğunu ve bu konuda hiç şüpheleri bulunmadığını bildirdi. Uzman jandarma, uzman erbaş, astsubay ve subayların bir çok talepleri bulunduğunu ve bunları adım adım gerçekleştirdiklerini anlatan Yılmaz, hepsinin bir anda olabilmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Uzman erbaş ile astsubaylardan 4 yıllık yüksek okulu bitirenlerin birin dereceye çıkmalarının yolunu açtıklarını ifade eden Bakan İsmet Yılmaz, şunları söyledi:

 “Mutlaka haklı talepleri vardır. Onda hiç şüphe yok. Çünkü kendi açısından otur bir bak haklı talepleri vardır ancak diyoruz ki, biz iktidara geldiğinizde gerek uzman jandarmalar, gerek uzman erbaşlar, gerek astsubaylar, gerekse subaylarımızın bir çok talepleri var. O talepleri adım adım yerinde gerekleştiriyoruz. Hepsinin bir anda olabilmesi mümkün değil. Mesela bizim ilk geldiğimizde astsubaylarımızın, 4 yıllık üniversiteyi bitirmiş olanların 1’in 4’üne yükselmesi imkanı yoktu. Biz yasa çıkardık, gerek uzman erbaşlardan, gerek astsubaylardan 4 yıllık okulu bitirenlerin birin dereceye çıkmalarının yolunu açtık. Yine daha önce emniyet ve istihbaratta çalışanların emekli olduklarında 100 TL ödenek alıyorlardı astsubaylar bizim emeklilerimize de bu hakkın verilmesini talep ediyorlardı onu da geçen yayınlanan resmi gazeteyle sağladık. Dolayısıyla bu arada davalar, yargılanmalar olursa görevleri nedeniyle avukat tayin ediyoruz. Avukat masrafını biz kendimiz veriyoruz. Haklarını 657 sayılı devlet memurlarından olmayanları onların seviyesine getiriyoruz onlarla denk olanları daha iyileştiriyoruz. Fakat yinede talepleri var. Biz şunu söyledik; önemli olan mesaj verilmesidir. Bu mesaj alınmıştır diyoruz. Ben kardeşlerimiz bu eylemlerini sonlandırmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Silahlı Kuvvetlerimizin geleneğinde bu tür eylemler pek görülmeyen eylemlerdir. Önemli olan mesajın iletilmesidir. Bu mesaj Genel Kurbay Başkanımız tarafından bu mesaj hükümetimiz tarafından alınmıştır. Dolayısıyla inşallah bu süreç içerisinde Türkiye’nin ekonomik durumu da göz önüne alaraktan yerine getirilecektir diye düşünüyorum.”

BAKANLARIN FEZLEKELERİ HAKKINDA “HAYIRLI OLSUN”

Bakan Yılmaz, 4 bakanın fezlekesinin mecliste görüşülecek olmasıyla ilgili de “Yani hayırlı, uğurlu olsun. Normal prosedür içerisinde hukuk sistemi içerisinde, usul esas içerisinde olan her şeyden hiç kimsenin rahatsızlık duymaması lazım. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

KARS’TA DA BERKİN’LE İLGİLİ KONUŞTU

Gezi olaylarında sırasında ekmek almaya giderken kafasına kapsül isabet edince uzun sürede komada kalan ve dün hayata veda eden Berkin Elvan ile ilgili olarak da Ardahan’da yaptığı açıklamaya ek olarak şöyle konuştu.

“Hiçbir kelime. Yani ‘kelimelerin yetersiz, kifayetsiz kaldığını bilmezdim’ diye bir söz var. Hiçbir kelime annesinin, babasının acısını hafifleteceğini düşünmüyorum. Ama buna rağmen de başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin diyorum. Hiç olmaması gereken, yapılmış olan bir hataydı o evladımıza karşı. Herkes kendi evladını 14 yaşındaki kardeşimizin yerine koysun. Dolayısıyla annesine, babasına, kardeşlerine, sevenlerinin ve milletimizin başı sağolsun. Yani kardeşimize yapılan kesinlikle yüzde 100 yanlış. Muhakkak ki bu yanlışı demokratik yoldan dile getirmekte çok doğaldır. Buradaki yanlış olan şey bir hukuksuzluğu başka bir hukuksuzlukla cevaplandırmak. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Tekrar Allah sabır versin, mekanı Cennet olsun diyorum. Allah bir daha böyle bir acı olayı hiç kimseye yaşatmasın.”

Valilik ve seçim bürosunu ziyaret ettikte sonra Kağızman ilçesine geçen Bakan Yılmaz, mobese açılışını yapacak ve Kapalı Spor Salonu ile seçim bürosunu ziyaret edecek. Buradan Sarıkamış ilçesine geçerek, esnaf ve seçim borusu ziyaretlerini yapacak olan Bakan Yılmaz Selim ilçesinde de yapacağı benzer ziyaretlerin ardından Kars il merkezine gelecek.

Bakan Yılmaz Kars’ta saat: 19.00’da belediye binası yanındaki Turgutreis Düğün Salonu’nda yemekli toplantıya katılacak.

Bakan Yılmaz’ın Kars programına AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars Belediye Başkan Adayı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, partinin kadın ve gençlik kolları, il yönetimi ve ilçelerin belediye başkan adayları da eşlik ediyorlar.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler