Bakan Yılmaz, Kars'a Öyle Bir Geldi ki...

Bakan Yılmaz, Kars'a Öyle Bir Geldi ki...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜİK Kars Müdürlüğüne düzenlenen silahlı saldırı sonucu 7 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Van programını yarıda keserek Kars'a geldi.

Bakan Yılmaz, Kars'a Öyle Bir Geldi ki...


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜİK Kars Müdürlüğüne düzenlenen silahlı saldırı sonucu 7 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Van programını yarıda keserek Kars’a geldi. 


Bakan Yılmaz, Kars Valiliğini ziyaret ederek olayla ilgili Vali Eyüp Tepe’den bilgi aldı. Bakan Yılmaz yaptığı açıklamada, olayda saldırganla birlikte 7 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Az önce Van’dan Kars’a geçtim bu acı hadiseyi duyar duymaz helikopterle buraya geldik. Öncelikle tabi Allah’tan rahmet diliyorum hayatını kaybeden vatandaşlarımıza. Ailelerinin, TUİK camiasının başı sağolsun diyoruz. Gerçekten acı bir hadise bu hadise ile ilgili valiliğimiz, emniyetimiz, savcılık, ilgili kurumlarımız yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor."


Olayın siyasi bir tarafı olmadığı, şahsi bireysel bir hadise olduğu, psikolojik rahatsızlıkları olan bir TUİK çalışanının gerçekleştirdiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Daha detaylı incelemeler çalışmalar tabiiki yürütülüyor. Bunlar sonuçlandığında kamuoyu tekrar bilgilendirilebilir. Daha sağlıklı bir şekilde valiliğimizin yaptığı açıklamaya şu aşamada daha fazla ilave olmadığı görülüyor. Bende ilgili arkadaşlardan birazdan daha detaylı bilgi alacağım. Son derece üzücü bir hadise, hadisenin oluş biçiminden, hedef seçilen insanlardan da anlaşılacağı üzere psikolojik rahatsızlığı olan bir şahsın gerçekleştirdiği elim bir hadise. Tabi şu aşamada olanları geri çevirmek mümkün değil. Bu acı büyük bir acı ama bir daha böyle acılar yaşamamayı temenni ediyorum. Bütün Kars halkına da bu vesileyle başsağlığı diliyorum. Valimizle birlikte ilgili şahıslarla konuyu yakından takip edeceğim inşallah.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler