Bakan Yılmaz’dan Karslılara Müjde

Bakan Yılmaz’dan Karslılara Müjde

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kars ziyareti kapsamında Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u makamında ziyaret etti.

Bakan Yılmaz’dan Karslılara Müjde

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan, Kars Kalesi arkasında 2 milyon metrekare alanı bulunan Dereiçi sayfiye bölgesi ve GAMP Caddesi üzerindeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi yanındaki parkın Kars Belediyesine tahsis edilmesini istedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kars ziyareti kapsamında Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz’a ziyareti sırasında Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu ve İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı da eşlik etti.

Başkan Bozkuş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a belediye çalışmalarını anlatan slayt eşliğinde bir brifing verdi. Belediyenin tamamlanan ve devam etmekte olan projeleri beğeni ile karşıladığını belirten Bakan Yılmaz, Başkan Bozkuş’u takdir etti. Bakan Yılmaz ayrıca, Belediyenin Kars’ın su sorunu çözmesiyle birlikte As-Pes boruların ortadan kaldırılması, Beleye personelin yarısından fazlasının diğer kurumlara gönderilerek maddi açıdan belediyenin rahatlaması gibi konularda da önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Başkan Bozkuş, brifing sonrasında Bakan Yılmaz’da Tugay Komutanlığını şehir dışında taşınması yönünde Kars halkının talebini yineledi. Bozkuş, ayrıca yine mülkiyeti Milli Savunma Bakanlığı ve 14. Mkz. Tugay Komutanlığında bulunan Tarihi ören yeri içerisinde ve Kars Kalesi arkasında bulunan tüm dere içi bölgesi ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi üzerinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi bitişiğinde bulunan parkın da belediyeye tahsis edilmesini istedi.

GAZİ UNVANINI ÖNEMSİYORUZ

Hem Serhat, hem de Gazi Kent ve aşıklar şehri olarak Kars’ın birçok değerli sıfatları olduğunu belirten Bakan Yılmaz: “Doğu’da serhat illerinin Gazi unvanını önemsiyoruz ve Kars içinde Mecliste bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Belediyelerimiz, halkımızın adeta doğumundan ölümüne kadar hizmet talep ettiği kurumlardır. Tabi ki, hizmette sınır yoktur. Belediye Başkanımız başta su olmak üzere, alt yapı, halk ekmek, hayvan barınağı, yol gibi birçok başarı hizmeti Kars halkına sunmuş. Kars Çayının Karslıyla buluşturulması da önemli bir hizmettir. Başarılarınızın artarak devamını diliyorum.” dedi.

ANKARA’YA DÖNDÜĞÜMDE DEVİR İŞLEMİNİ BAŞLATACAĞIM

Bakan Yılmaz daha sonra Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilmiş olan 2 milyon metrekarelik dereiçi sayfiye bölgesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi yanında ki parkın Karslıya kazandırılması ve belediyeye devri için Ankara’ya döndüğünde bu işi neticelendireceğinin de müjdesini verdi

Kars’ın bölgesinde önemli bir kent olduğunu ve Kars’ın bölgede yükselen bir yıldız olması gerektiğini de kaydeden Bakan Yılmaz, “Kars güzel bir kentimizdir. Bu bölgenin de önde gelen bir kentidir. Kars’ı el birliği ile Doğu’nun yükselen yıldızı haline getirmemiz gerek. Kars’ın da zaten bu potansiyeli var. Ama el birliği ile yerel yönetim, Valimiz ve milletvekillerimiz ile STK’la birlikte çalışmamız lazım. Durmak yok çalışmaya devam.” diye konuştu. kha

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler