Bakan Yılmaz'dan 'Yaz Tatili Kısalıyor Mu?' Sorusuna Yanıt Geldi

Bakan Yılmaz'dan 'Yaz Tatili Kısalıyor Mu?' Sorusuna Yanıt Geldi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaz tatilinin kısalacağı yönünde çıkan haberler hakkında açıklamalarda bulundu. Peki yaz tatili kısalıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Öğrencilerimize çağın gerektirmiş olduğu bütün bilgileri vermeyi gaye edindik. Ancak eğitim süresini kısaltmadan, vermiş olduğumuz tatil süresi içerisinde eğitimi, etkili ve en özünü vermeyi amaç ediniyoruz. Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz. Birçok yerde okul döneminde olduğu gibi, yaz tatillerinde de destekleme eğitimleri veriyoruz. Daha etkin bir şekilde tatilleri kullanmak için de bir çalışmamız var. Daha iyiyi yakalamak için çalışmaya devam edeceğiz. 1930’lardaki sistemi kullanmaya devam." dedi.

Ayrıca Bakan Yılmaz, sömestir ve yaz saati uygulamasının tarım toplumlarına göre ayarlandığı ve müfredat içerisinde ders saatlerinin yoğun olduğu eleştirilerilerine net yanıt verdi. Şu an sömestir ve yaz saati uygulaması içerisinde bir değişiklik yapmayı düşünmediklerini kaydeden Bakan Yılmaz, 1930'lu yıllardan beri eğitim içerisinde aynı sistemin uygulamada olduğunu ve bir sistemi kaldırırken diğer mevcut sistemi ve kazanımlarını yıkmamak gerektiğinin doğru olacağını ifade etti.

DERS SAATİ SAYISI AZALTILMAYACAK

Bakan Yılmaz, "Kazanımları yıkmadan nasıl ilave kazanımlar yapabiliriz diye düşünüyorum. Doğrudur. Tarım toplumuyuz, bu tarım toplumunun hasat mevsimi temmuzdur, ağustostur ve sıcaklar da var. O sıcaklarda tatil yapmak doğrudur. Biz de katılıyoruz." açıklamasında bulundu.

Türkiye'de OECD ülkelerine oranla eğitim ders saatinin ve eğitim gününün az olduğunu dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Eğitim gün sayısını ve ders saati sayısını azaltmanın doğru olmadığını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Bu açıklamayla beraber yaz tatili konularında çıkan haberlere net yanıt gelmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler