Bakanlar, Sarıkamışlı Gençlerle Buluştu

Bakanlar, Sarıkamışlı Gençlerle Buluştu

Sosyal medya fenomeni Hayalhanem ekibi “Beyaza Yazılmış Bir Destan” sloganı ile Sarıkamışlı gençlerle buluştu. Buluşmaya Bakan Arslan ve Bak’da katıldı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Sosyal medyada toplam yaklaşık 2,5 milyon takipçisi bulunan Hayalhanem ekibi Sarıkamış Halk Eğitim Merkezinde “Beyaza Yazılmış Bir Destan” sloganı ile Sarıkamışlı gençlerle bir araya geldi. Düzenlenen programa katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arsan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlere hayalleri konusunda öğütler vererek sorularını cevapladı.

Bakan Arslan, “Bu etkinlikleri yapma sebebimiz belli, 103 sene önce burada ecdat şehadete yürümüş, şehadet şerbeti içmiş. Birincisi onları unutmamak, bu önemli ama bence ondan daha da önemli onların bu şehadet şerbeti içmeğe götüren neydi?  Hangi bilinçle, hangi amaçla, hangi salikle bu yola çıkmışlardı, şehit olmuşlardı ve siz gençlerin bundan çıkarması gereken ders ne? Biz abileriniz, amcalarınızın bundan çıkarması gereken ders ne? ve bu çıkardığımız dersle nasıl bir gelecek tayin etmeliyiz. Ben olaya şöyle bakıyorum; bu coğrafya Kars, Sarıkamış, bizlerin ecdadın Anadolu’ya girdiği ilk yer. Biliyorsunuz gençler özellikle 1071 Malazgirt’i iyi biliyor ama değerli gençler ondan önce aynı Sultan Alparslan 1064’de Ani’den Kars’tan bu bölgeye geliyor ve Türklerin Anadolu girişi, ecdadımızın Anadolu’ya girişi bu coğrafyadan başlıyor. Bu coğrafyanın böyle bir farkı var.” dedi.

Canan isminde Sağlık Lisesi öğrencisi, “Sayın Bakanım siz burada olduğunuz için geldim biliyorum sizin sorumluluk alanınız değil ama biz Sağlık Lisesi öğrencilerinin sınavsız geçiş hakları kaldırıldı, bu hakkımızın geri verilmesini istiyoruz. Sizden bu konuda bize yardımcı olmanızı istiyoruz.” dedi. Bakan Arslan ise “Programdan sonra senden bu konu hakkında biraz daha detaylı bilgi istiyorum. Ben ve Gençlik ve Spor Bakanımız Pazartesi günü Bakanımız İsmet bey ile görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimizin ülke ile alakalı, ülke ile ilgili dertlerinin, tasalarının ne durumda olduğunu sorgulamak istediğimizde tabi bunun cevabını 15 Temmuz’da aldık.” diyen Bakan Bak, hayallerinin peşinde koşmaları gerektiğine vurgu yaparak, “Ben iyi bir aşçıyım, iyi bir araba tamircisi ve sürücüsüyüm, mühendisim ve bakanım. Ben hayallerimin peşinde koşarak çok çalıştım. Sizlerin de yılmadan çalışmanız gerekmektedir.” dedi.

Lise öğrencisi bir kız, “Biz 68 kişi Sarıkamış Milliyet Gazetesi Kız Öğrenci Yurdunda kalıyoruz. Yarın ki yürüyüşe katılmak istiyoruz ama öğretmenlerimiz izin vermiyor. Bu konuda bize yardımcı olur musunuz?” sorusuna Bakan Bak, salonda bulunan öğretmene nedenini sorunca öğretmen ise, “Ailelerin yazılı bir şekilde izin vermesi gerekiyor. Biz ailelerden gerekli izin dilekçesini temin edemediğimiz için izin veremiyoruz.” dedi. Bakan Bak, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’a konunun takipçisi olması için talimat verdi.

Bakan Bak, Sarıkamış’tan Dünya Kayak Birincisi çıkması için gerekli desteğin verilmesi gerektiğini de dile getirdikten sonra bir genç Sarıkamış Kayak Merkezinde uygulanan skipass fiyatlarının yüksek olduğu, bir çıkışın 5 TL olduğunu ve bu fiyatların devam ettiği sürece bu hayalin gerçekleşmeyeceğini söyledi. Bakan Bak, Kars Valisi Rahmi Doğan’a fiyatların son durumu nedir? sorusuna ise Vali Doğan, “Toplu alımlarda fiyatlar 3 TL’ye düşüyor. 100 çıkmalık kart 300 TL.” dedi. Bakan Bak o zaman fiyatların normal olduğunu ancak yine konunun takipçisi olduğunu kaydetti.

bakanlar,-sarikamisli-genclerle-bulustu-(1).jpgbakanlar,-sarikamisli-genclerle-bulustu-(2).jpgbakanlar,-sarikamisli-genclerle-bulustu-(3).jpgbakanlar,-sarikamisli-genclerle-bulustu-(4).jpgbakanlar,-sarikamisli-genclerle-bulustu-(5).jpgbakanlar,-sarikamisli-genclerle-bulustu-(6).jpgbakanlar,-sarikamisli-genclerle-bulustu-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler