Başarı bir kez  daha ödüllendirildi

Başarı bir kez daha ödüllendirildi

Kars Valisi Günay Özdemir, Boks ve Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonalarında dereceye giren sporcuları altınla ödüllendirdi. Sporcuları tek tek kutlayan ve onlara sarılarak omuz veren Vali Özdemir, bazı sporculara da iki kez sarıldı.

Başarı bir kez daha ödüllendirildi

Kars Valisi Günay Özdemir, Boks ve Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonalarında dereceye giren sporcuları altınla ödüllendirdi. Sporcuları tek tek kutlayan ve onlara sarılarak omuz veren Vali Özdemir, bazı sporculara da iki kez sarıldı. Vali Özdemir bunu Selim ilçesinde Engelsiz Yaşam Merkezi’nde de yaptı. İşadamı Celal Kahraman’a plaketini verdikten sonra sarılan Vali Özdemir, eğitim ve kültürel anlamdaki katkılarının önemine istinaden Kahraman’a “Gel Sana bir daha sarılayım” demiş ve sıkıca sararak devlet-vatandaş-işveren ilişkisini adeta perçinlemişti.

Boks, Kick Boks ve Kayak şampiyonalarında dereceye giren sporcular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ve antrenörler Vali Özdemir’i makamında ziyaret ettiler. Vali Özdemir, sporcuları kutlayarak, tanıtım aslında farklı şekillerde olmadığının asıl tanıtımın bu tür spor organizasyonlarıyla olduğunu söyledi. Kars’a İstanbul’dan, Ankara’dan yani uzaktan bakıldığında imkanlarının kısıtlı gibi göründüğünü fakat bu imkanlar içinde bile kabiliyetli sporcuların yetiştirildiği hatta Türkiye ve Dünya ölçeğinde önemli başarılara imza attıklarını ifade etti. Bu başarıların Türkiye’ye ve Dünya’ya örnek olmasının önemli bir adım olduğunu da kaydeden Özdemir, kendilerinin de bunu önemsediklerini söyleyerek, Kars’ın tanıtımına katkı verdikleri için spor camiasına teşekkürlerini iletti. Vali Özdemir, bundan sonra çok daha önemli başarılara imza atacaklarına inandıklarını da kaydederek, gençlerin yolun başında olduklarını, bu başarıları devam ettirmek için önlerinde büyük imkanlar bulunduğunu hatırlatarak, bu başarıların ardından Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğunun onlar için zor almayacağını belirtti. Hedeflerinin çok daha büyük olması gerektiğinin unutulmamasını isteyen Vali Özdemir, her sporcunun gönlünde bir dünya şampiyonluğunun yatmasının bu alanda ilerlemenin önünü açtığının da bilinmesini istedi. Başarılar arttıkça ailelerin, öğretmenlerin, yöneticilerin beklentilerinin yüksek olduğunu kaydeden Vali Özdemir, bu konuda valilik olarak ne katkı isteniyorsa, eldeki imkanlar çerçevesinde sporcular için kullanmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Bolu’da yapılan üst minikler 13-14 yaş Ferdi Boks Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Garipcan Osmanoğlu (68 kg), Türkiye 2’nci Tolgacan Keskin (65 kg) ve Türkiye 3’ncü olan Mahir Avinçli (43 kg).

Sakarya’da yapılan Alt Minikler 11-12 yaş Türkiye ferdi Boks Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Yiğit Yetkil (34 kg), Türkiye 2’ncisi Tamer Tuta (37 kg), Türkiye 3’ncüsü Can Demir Utku (60), Türkiye 3’ncüsü Can Turan (65 kg).

Gaziantep’te yapılan Gençler ve Büyükler Kick Boks Şampiyonası’nda Fuul Contact Türkiye 3’ncüsü olan Soner Koç ve Bursa’da yapılan Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 3’ncüsü olan Onur Kılıçarsalan ile antrenörleri, Vali Günay Özdemir tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Ziyaret, Vali Günay Özdemir’in, başarılı sporcularla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler