Başbakan, 'Arınç' Konusunda Ne Dedi?

Başbakan, 'Arınç' Konusunda Ne Dedi?

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında, Karma öğrenci evleri ile ilgili Bülent Arınç'la yaşanan çelişkiye de değindi.

Başbakan, 'Arınç' Konusunda Ne Dedi?

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında, Karma öğrenci evleri ile ilgili Bülent Arınç'la yaşanan çelişkiye de değindi.
Başbakan, 'Arınç' Konusunda Ne Dedi?
 

Erdoğan, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın, kendi aramızdaki sorunları yine kendi aramızda konuşacak, kendi aramızda çözeceğiz. Pusuda bekleyenlere asla fırsat tanımayacağız. Her bir arkadaşımın, 'düşmanı sevindirmeyecek' şekilde davranacağından eminim." şeklinde konuştu. Adana valisi hakkında ise "Arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum. Ama kusura bakmasınlar bu tür provakatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirmeyiz." yorumunu yaparken, CHP'nin bedelli tekliifine ise "Çok uçuk" ifadelerini kullandı.

- 11 yıllık süreçte alevi kardeşlermizin sorunlarını çok samimi ele aldık. Bazı adımlar attık

- Ülkemiz adına son zamanlarda çok önemli ekonomik gelişmeler oldu.

- Dünyadaki krize rağmen geçen hafta Emlak Konut'un yaptığı 3.25 liralık arza toplam 7.25 milyarlık talep geldi.

- Geçen hafta Finlandiya, İsveç ve Polonya ziyaretlerini gerçekleştirdik. AB üyesi bu 3 ülke Türkiye'nin AB üyeliğini başından beri desteklemektedir.

- 22. Faslın açılmasıyla AB katılım müzakerelerinde 35 başlıktan 14'ü açılmış oldu

- Ak Parti köksüz bir parti değil, Kökü çok derinlerde olan partidir. Şu an Avrupa'da muhafazaklar da demokratlar da Ak Parti'yi kendilerine yakın görüyor

- Bazıları ükleye vizyon çizecek projelerden uzak durumamızı istedi. Hükümet çetelere dokunmasın, ekonomiye el atmasın, faiz lobisiyle uğraşmasın istediler

- Muhalefet anayasa çalışmalarında akşam başka söylüyor, sabah başka söylüyor. Ben bu durumu milletime havale ediyorum

- Bizim rotamızı millet çizdi, reform yaparken ne medyanın ne de sermayenin ne dediğine bakarız. Biz hiçbir zaman bize yapılanları başkasına reva görmedik, görmeyiz

- 200 yıldır millete istikamet ve yaşam tarzı dayatılıyor. Biz 11 yıldır hep seçeneklerle gittik. Dayatmada bulunmadık. Senin 200 yıldır sahip olduğun haklara bu millet şimdi kavuşuyorsa, bu yaşam tarzına müdahale değildir. Eşitliktir.

- Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Toplumun değerlerini muhafaza etmek partimizin de çizgisidir.

- Ak Parti'yi sandıkta deviremeyecklerini anlayanlar farklı yollara girmiş farklı beklentiler içinde kendilerini bulmuşlardır. Parti içindeki hiçbir kardeşim pusuda bekleyen zavallılara fırsat vermeyecektir.

- Bu hareketin içinde de bazı yanlış anlamalar olabilir. Şunu bilmenizi istiyorum biz dava arkadaşlığının bir gereği olarak meselelerimizi aramızda konuşur, çözeriz. Ellerini ovuşturanlara asla fırsat vermeyeceğiz.

- Diyarbarkır'daki açılışlarımıza Mesut Barzani'de katılacaktır.

VALİ İÇİN: O İFADELERİ KABUL ETMİYORUZ AMA...

Başbakan Erdoğan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili konuştu. Başbakan Erdoğan, "O ifadeleri kabul etmiyoruz ama provokatif eylemlere de valimizi kolay kolay yedirmeyiz" dedi.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan'a Vali Coş'a ilişkin bir soru yöneltildi. Erdoğan, "Arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum ancak arkadaşımıza yapılan bu medya eleştirisi, hükümet istifa diye bağıranlar, Allah belanı versin diye hakaret edenler. Bunlar yapılıyor. Siz de bunları televizyonlarda izlediniz. Bütün bunlar yapılırken bunun karşısında o da insan kalktı böyle bir şey yaptı. Oradaki ifadeyi tabi ki doğru bulmuyorum onun için İçişleri Bakanıma talimat verdim, dinleyecek gerekli incelemeyi de yapacaklar ama kusura bakmasınlar bu tür bir çok provakatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirmeyiz." şeklinde konuştu.

CHP'NİN BEDELLİ ÖNERİSİ BİR OY BEKLENTİSİ

Erdoğan'a ayrıca CHP'nin bedelli askerlik önerisi de soruldu. Erdoğan, "Çok uçuk. Bir defa CHP kendisine göre bir yarışın içerisine girmek istiyor. Bu işle ilgili olarak TSK ne diyor TSK'nın kanaati nedir ihtiyaç nedir ne değildir böyle bir şey yok. Biz her şeyimizi TSK ile olgunlaştırarak yapıyoruz, kanaatleri alıyoruz. Ondan sonra biz burada bir değişiklik gerekiyorsa bunu yapıp ona göre bu işi tasarı haline getiriyoruz. 6 aylık bir yarışa giriyoruz. Bunlar hep siyasi yaklaşımlardır. Oy beklentisi, başka bir şey değil. Şu an TSK bedelli askerlik noktasında olumlu bir yaklaşım söz konusu değildir, programımızda şu an bedelli askerlik yok." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç AK Parti Grup Toplantısı'na katılmadı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler