Başbakan Erdoğan Konuştu

Başbakan Erdoğan Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da toplu açılış töreninde konuşma yaptı.
Başbakan Erdoğan Konuştu
 

Başbakan Erdoğan, Manisa Cumhuriyet meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. İşte o konuşmadan satır başları:

İki gün içinde toplam 778 trilyon liralık yatırımı Manisa'ya kazandırmış olacağız. Mimarından mühendisine hepsine teşekkür ediyorum.  11 yıl boyunca Manisa'ya 8 milyar liralık yatırım yaptık.

Biz teksir kağıtlarıyla okuduk, kitap yoktu bizim dönemimizde. Biz çok çile çektik. İstedik ki çocuklarımız çile çekmesin. İmkanı olmayan yavrularımıza burs verdik. Parayı da anneye verdik, babaya değil.

Katsayı dediler, insaf ya. Neden? ayağına taş bağlayacaksın koş diyorsun nasıl koşacak. Katsayı kalktı. Meslek liselileri istediği üniversiteye gidebiliyor. Normalleşen Türkiye var.

Ne oldu şimdi kat sayı da kalktı.  Başörtülü kardeşlerim kamu kurumlarına giriyor. Ne oldu yıkıldık mı? Gezi olaylarıyla bir çalkalanma yaptılar. Yetmedi şimdi de son günlerde bu olayı çıkardılar. Yapılanlar salt AK Parti iktidarına karşı değil bu millete karşıdır.

Türkiye güçleniyor, bunu hazmedemiyorlar. Bunun arkasında uluslararası güçler var içeride taşeronlar var.

Kimlerin taşeron olabileceğini sizler tahmin ediyorsunuz, bu oyunu birlikte bozacağız. Kalan 90 günde AK Parti iktidarının devamından yana oy kullanacağız. Ya millet ya zillet kazanacak.

Manisa yüksek hızlı treni hakediyor. Batılı yüksek hızlı trene biniyor da benim vatandaşım niye binmesin. Türkiye'yi yüksek hızlı tren ağlarıyla öreceğiz. Hızlı tren istemeyen kara trenle gitsin.

Gazi Mustafa Kemal'den sonra yapılan bir şey var mı? Biz bu millete sevdalıyız, muasır medeniyet seviyesine lafla çıkılmaz, icraatla olur. Uşak-Manisa yüksek hızlı tren ihalesine çok yakında çıkıyoruz.

641 kilometrelik Ankara- İzmir Yüğksek Hızlı tren projesini en kısa sürede tamamlayacak Ankara- MAnisa arasını 3 saatin altına düşüreceğiz.

CHP gelip burada ne diyecek? Büyükşehiri daha iyi yönetiriz mi diyecek? Meclis'te büyükşehire karşıydınız? Dürüst olun dürüst.

Yolsuzluğa bulaşan kim olursa olsun bizi karşısında bulur. Ciddi iftira kampanyası var. Devletin içinde yapılanmaya giden çete var. Bunlar mahremiyet tanımıyor. İzlemekse izlemek dinlemekse dinlemek.

Anayasa'da görevi belirlendiği şekilde adım atan bütün yargı mensuplarını tenzi ediyorum, ama bunların dışında maalesef belli bir örgüt anlayışı içerisinde, görev alanının dışına çıkmak suretiyle, bazı medya gruplarını da yanına alarak, medyaya gizlilik kaydı olan evrakları servis yapmak suretiyle, masum insanları lekeleme gayreti içerisinde olan yargı mensupları var.

Aynı şekilde yürütme mensupları da var, bu da polisin içinde var. Ben polisin de ahir ekseriyetini tenzi ederim ama maalesef orada da var, oradan da bu tür servisler yapılıyor.

Savcı görevi kendisinden başsavcı alıyor sen sana verdiğim talimatı niye yerine getirmedin diyor. Yandaş medyalar ona sahip çıkıyor o malum savcıya. O da Adalet Sarayının dışında bizim üniversite zamanında marjinal örgütler vardı bildiri dağıtıyor.

Aynen onlar gibi bildiri dağıtıyor? Sen önce kimsin onu açıkla. Suç duyurusu yapıyorum. Nereye HSYK'ya. Bakalım ne yapacak? Sizler de adli kollukla ilgili Danıştay'ı etkileme hakkına sahip değilsiniz. Anayasanın 138. maddesini çiğnediniz.

Hak er veya geç yerini bulacaktır. Akif diyor ya eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Millet emaneti alırsa başka yollarla devam ederiz. Biz arkamızda eserler bırakmak, hazır yazılacak amel defteri bırakmak istiyoruz.

Siz sakın beddua etmeyin. Siz dua edin dua. Onu için diyoruz ki bedduaya lanet duaya davet. Bize yakışan budur. Müslüman o kimsedir ki diğer müslümandan emin olan insandır. Şu karşımdaki onurlu gururlu millet bu idrakin içindedir.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler