Başbakan Erdoğan’ın, ilk durağı Samsun ve Erzurum

Başbakan Erdoğan’ın, ilk durağı Samsun ve Erzurum

Başbakan Erdoğan, ilk programlarını Atatürk'ün Milli Mücadele yıllarındaki gibi Samsun ve Erzurum'da yapacak.

Başbakan Erdoğan’ın, ilk durağı Samsun ve Erzurum

Başbakan Erdoğan, ilk programlarını Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarındaki gibi Samsun ve Erzurum'da yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladıktan sonra Atatürk’ün Milli Mücadele yıllarındaki gibi ilk programlarını 5 Temmuz tarihinde Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı Samsun'da, 6 Temmuz tarihinde ise Erzurum'da yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı’na adaylığı açıklandı. Cumhur ilk kez cumhurunu seçmeye hazırlanırken Erdoğan, Köşk yürüyüşü için de oldukça anlamlı bir yerden başlama kararı aldı. Başbakan Erdoğan, ilk mitingini 5 Temmuz’da saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirecek.

Türkiye tarihinde ilk defa 10 Ağustos 2014 tarihinde halk tarafından seçilecek olan Cumhurbaşkanlığı için aday olan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’da yapacağı miting öncesi şehirde büyük bir heyecan hakim. Başbakan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını olumlu karşılayan bazı vatandaşlar, “Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı yolunda ilk adımını Samsun’dan atması bizi sevindirdi. Bu bizim için gurur verici bir durum. Başbakanımızın Atatürk’ün yolundan gittiğine eminiz. Başbakan’a yakışan da budur. Recep Tayyip Erdoğan’a inanıyoruz. Atatürk Samsun’a ilk adımı attığı zaman ülkeyi düşmanlardan temizledi. Recep Tayyip Erdoğan’ın da Atatürk’ün yaptığı gibi ülkeyi ileriye dönük dış mihraklardan kurtaracağına eminiz” dediler. Başbakanın Samsun ve Erzurum ziyaretlerini Atatürk’ün milli mücadele dönemindeki ziyaretlerine benzeten Erzurumlular, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a tam destek verdiklerini söylediler. Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin 95. yıl dönümünü kutlayan vatandaşlar, Başbakan Erdoğan’ın böylesine anlamlı bir zamanda Erzurum’a yapacağı ziyaretin çok önemli ve yerinde bir ziyaret olduğunu ifade ettiler. iha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler