Başbakan R.Tayyip Erdoğan'dan Bahçeli'ye

Başbakan R.Tayyip Erdoğan'dan Bahçeli'ye

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Sayın Bahçeli, neyle konuşuyorsun sen, ben rakamlarla konuşuyorum, sen neyle konuşuyorsun, hakaretle. " dedi.

 

Başbakan Erdoğan, Bursa'da Kent Meydanı'nda halka hitap etti. Alanı dolduran yaklaşık 30 bin kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, Bursa'nın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, Bursa'nın son yapılacak hatlarla İstanbul ve İzmir yolu hatlarıyla çok daha önemli hale geleceğini kaydetti. Emeklilere seslenen Erdoğan, şöyle konuştu: 

 

"Emekli vatandaşlarımız, hiçbir zaman ihmal edilmedi, bundan sonra da ihmal edilmeyecek. Emekli vatandaşlarımıza sesleniyorum. Her şeyi fazlasıyla hak ediyorlar. Emekliler için de çok önemli düzenlemeler, reformlar yaptık. Maaşlarda önemli artışlar yaptık. En düşük devlet memuru 377 lira alıyordu. Şimdi ne alıyor biliyor musunuz, 936 lira. Artış oranı yüzde 149. En düşük SSK işçi emekli artışı yüzde 204 arttı. Bağ-Kur emekli aylığını artırdık. Emeklilerimiz, aylıklarını alırken çektikleri kuyrukları biz biliriz. Şimdi evde aylıklarını alma kolaylığı getirdik. Bağ-Kurlu kardeşlerim, yetim kız çocuklarına da evlenmek istedikleri taktirde evlenme yardımı yaptık. Hanım kardeşlerimize 5 yıl daha erken emeklilik fırsatı verdik. Çalışanların hakkını ödemeye, emeklilerimize vefa göstermeye, imkanlarımızı zorlayarak devam ediyoruz."

 

AKILLI TAHTA DÖNEMİ BAŞLIYOR

 

Eğitimde Bursa'ya 24 bin 293 bilgisayar gönderdiklerini ve kitapların ücretsiz dağıtıldığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi sizlere bir müjde veriyorum. Artık okullarda kara tahtayı kaldırıyoruz. Akıllı tahtaya geçiyoruz. Bu akıllı tahtalar bilgisayar donanımlı olacak. İnternet ağı olacak. Sizlere elektronik kitap vereceğiz. 4 yıl içinde bu uygulamayı tüm okullarda başlatmış olacağız. Bütün dersler bunda olacak. Bunları ücretsiz olarak vereceğiz. Fakir zengin ayrımı yapmayacağız. 

 

MHP'YE BURS ELEŞTİRİSİ

 

MHP döneminde üniversitelerde burs olarak '45 liracık' verildiğini ifade eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz 240 lira veriyoruz. 150 lira da beslenme yardımı veriyoruz. Ne oldu 390. Biz emanetçiyiz, bize bir görev verdiniz, vergilerinizle her şeyinizle bu görevi layık-ı vech ile taşımaya çalışıyoruz. 8,5 yıl önce milli geliri bire üç katladık. Nereden nereye. Türkiye'nin borcu milli gelire oranladığımızı zaman yüzde 61'di, şimdi yüzde 25. Nereden nereye. Devletin borçlanma faizi yüzde 63 idi, şimdi yüzde 28 oldu. Bu kimin cebinden çıkıyordu. Benim Bursalı kardeşimin cebinden çıkıyordu."

 

"RAKAMLARLA KONUŞUYORUM, HAKARETLE DEĞİL"

 

MHP döneminde 21 tane bankanın battığını vurgulayan Erdoğan, "40 milyar dolara mal oldu benim milletime. Bizim bir tane bankamız batı mı, sigorta şirketi battı mı? Biz hem güçlendik hem yatırımlarımızı yaptık. Sayın Bahçeli sana soruyorum, IMF'yi 23 milyar dolar borçla devrettin bize. IMF'ye kul köle idiler bunlar. Şimdi 4,5 milyar dolar borcumuz var. 5'in altına düştü. Bizim milli bankamız merkez bankası. Ne kadar döviz rezervi var, 27,5 milyar dolar. CHP'nin şu anda para politikalarını yürütenler de o zaman devletin önemli yerlerindeydi. Şu anda kasada 95 milyar dolar var. Sayın Bahçeli, biz hem güçlendik, hem sizin borçlarınızı ödüyoruz, sizin kirlerinizi temizliyoruz, bir tane banka batırmıyoruz, borçlarını da ödüyoruz. Ziraat Bankası zarardaydı, şu anda en karlı banka oldu. Halk Bankası en çok kar eden devlet bankaları arasına girdi. Sayın Bahçeli, neyle konuşuyorsun sen, ben rakamlarla konuşuyorum, sen neyle konuşuyorsun hakaretle, hakaretle, benden hakaret duydunuz mu?"

 

Enflasyonun yüzde 30'lardan yüzde 4'e gerilediğini anımsatan Erdoğan, "Olay bu kadar açık. Bu halkın huzuruna hangi yüzle çıkıyorlar anlamıyorum." dedi. 

 

BURSA'YA HIZLI TREN

 

Bursa ile ilgili bilgiler de veren Başbakan Erdoğan, "458 trilyon Bursa'ya sağlık yatırımı yaptık. Tek tek ismini sayacak değilim, sadece şu tomografi, MR, 112 ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Biz geldiğimizde Bursa'da bir tane tomografi, bir tane MR vardı. Bursa'ya bu yakışır mı? Ah benim insanım, şimdi 9 tane tomografi, 6 tane MR var. 183 diyaliz cihazı vardı, şimdi 553 oldu. İstediğin hastaneye gidiyor musun? Zaten hastanelerimiz artık pırıl pırıl oldu. Van'da bir hastane açtık. İnanın bir görseniz, sağlam olsanız gidip yatmak istersiniz. Hakkari'de 150 yataklı Yüksekova'ya, 150 yataklı Hakkari'ye yaptık. Hayaldi gerçek oldu.

 

TOKİ'nin en çok yatırım yaptığı il Bursa. 16 bin 633 konut yaptık. Bursa'yı, İstanbul ve Ankara'ya bağlayacak hızlı tren çalışmaları devam ediyor. İnşaallah Erzincan'a, Konya'ya da bağlanacak." şeklinde konuştu. 

 

 CİHAN

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler