BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

ARKADAŞLARININ SERBEST BIRAKILMASI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

ARKADAŞLARININ SERBEST BIRAKILMASI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

  Kars Gençlik Derneği üyeleri, 04.11.2009 tarihinde yapılan ‘Amerika Defol Bu Vatan Bizim’ konulu basın açıklaması sırasında Polise Mukavamet suçundan tutuklanan arkadaşları Sinan Gürbüz’ün serbest bırakılması için basın açıklaması yaptılar.

  Faik Bey Caddesi üzerindeki At Heykeli önünde toplanan Kars Gençlik Derneği üyesi bir gurup gencin, pankart açarak basın açıklaması yapmak istemesi polis tarafından engellendi. Pankart açmak için Emniyet müdürleri ile tartışan dernek üyeleri pankart açmamaları konusunda uyarıldılar. Bunun üzerine basın açıklaması yapmak isteyen gençler avukatlarını çağırdılar. Ardından olay yerine gelen Av. Onur Gündoğdu, Emniyet Şube Müdürleri ile tartıştı.

  Her vatandaşın veya gurubun basın açıklaması yapma hakkı olduğunu fakat pankart açıp, slogan atmak ve cadde üzerinde yaya ve araçların geçmesini engelleyecek şekilde 2911 sayılı kanunu aykırı olduğu şekilde basın açıklaması yapamayacakları iletildi. Daha sonra uzun süren tartışmaların ardından protestocu grup pankart açmadan ve slogan atmadan basın açıklamasını yaptıktan sonra sessiz bir şekilde uzaklaştı.

  Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasını ise Kars Gençlik Derneği Girişimi üyesi Barış Yıldız okudu.

  Yıldız, tutuklu bulunan arkadaşları Sinan Gürbüz’ün hemen serbest bırakılmasını isteyerek, “04.11.2009 tarihinde yapılan "Amerika Defol Bu Vatan Bizim" konulu basın açıklamasının üzerinden 6 gün geçti. 13 arkadaşımız gözaltına alındı. Sinan Gürbüz isimli arkadaşımız ise "Polise Mukavemet" suçundan tutuklu yargılanmak üzere Kars Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Türkiye Cumhuriyeti Anayasanın bizlere vermiş olduğu hakkı kullanmak istedik. Bu hak yüksek yargı mensuplarınca kabul edilmiş supontone bir olaydır. Yani basın açıklaması için izin almaya anayasal olarak şart yoktur. Türkiye Cumhuriyeti yasaları basın açıklaması için izin şartı aramaz! Bizlere yapılan bu haksız müdahale anayasaca ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde garanti altına alınan ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğünün açık bir ihlalidir. Hakkımızı her türlü yasal ve meşru yolla arayacağımızı kamuoyuna bildiririz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler