Başkan Alibeyoğlu'nun 19 Mayıs mesajı

Başkan Alibeyoğlu'nun 19 Mayıs mesajı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 101. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı münasebetiyle bir açıklama yaptı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını da kutlayan Başkan Alibeyoğlu, 100 yıl önce yakılan kurtuluş meşalesinin Türk tarihinin en önemli sayfalarından birisi olduğunu söyledi.

KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, bir asır önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesinin Milletimizin yeniden dirilişi ve bu dirilişi hazmedemeyenlerin yenilişi ile sonuçlandığını ifade etti. 19 Mayıs 1919’un tarihin altın sayfalarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Alibeyoğlu, “Tarihte her zaman halka dayanan, gücünü milletten alan hareketler başarılı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de kurtuluş mücadelesini başlatmak için en doğru makam olarak milleti görmüştür. 100 yıl önce yakılan bu meşale ilelebet yanmaya ve Türkiye Cumhuriyeti payidar kalmaya devam edecektir” dedi.

“GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ”

Açıklamasında 19 Mayıs 1919 gibi önemli bir tarihin bayram olarak armağan edildiği gençlere de seslenen Başkan Alibeyoğlu, KATSO’nun her zaman ve tüm gücüyle gençlerin ve genç girişimcilerin yanında olacağını söyledi. Kendisinin de genç yaşlarda ticaret atıldığını ve 30 yaşında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Türkiye’nin en genç Oda Başkanı olduğunu ifade eden Alibeyoğlu, " 19 Mayıs 1919’un 100. yıldönümünü kutladığımız bu günde, bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için, geçmişte verilen mücadelelerin önemini genç kuşaklara en iyi şekilde anlatmalıyız. Gençlerimiz, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi, milletimizin sahip olduğu en büyük zenginliktir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız” sözüyle gençliğe olan güvenini, “Bütün ümidim gençliktedir” sözüyle de beklentilerini dile getirmiştir. İnanıyorum ki fırsat buldukları ölçüde ve kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, biz gençlerin başaramayacağı hiçbir şey yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor ve tüm hemşerilerimizin Atatürk`ün biz gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk`ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum." Sözlerine yer verdi

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler