Başkan Bozkuş, Mahalle Muhtarlarıyla Bir Toplantı Yaptı.

Başkan Bozkuş, Mahalle Muhtarlarıyla Bir Toplantı Yaptı.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Başkan Nevzat Bozkuş, “ İstedim ki mahallelerimizin temel sorunlarını mahalle muhtarlarımız istişare ederek tespit edip, çözüme kavuşturalım.

Toplantıda Belediye’nin bugüne kadar yaptığı hizmetler, planlar ve sorunlar konuşuldu. Çözüm önerilerinin de dillendirildiği toplantıda konuşan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, asfaltlama ve kaldırım çalışmalarından, projelendirilen çalışmalara kadar bir çok konuya değindi.

Kars’ın giriş ve çıkış güzergahlarına ve kent merkezindeki ana arterlere 25 kilometre 8 santimetre kalınlığında asfalt atılacak. 6 milyon 700 bin TL tutarındaki asfaltlama işi şu an proje aşamasında.

-2.5 milyon TL’ye mal olacak olan kaldırım düzenlemesi ve yapılması işlerine başlanacak. Kötü ve kullanılamaz durumdaki kaldırımlar yeniden kullanılır hale getirilecek. Kaldırım çalışmalarında bazalt taşı kullanılacak.

-91 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ve 17 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kanalı hayata geçirilecek.

-Belediye hizmetleri 2010 yılında Eski Belediye Binasında başlayacak. Çok amaçlı salonları, misafirhanesi olacak olan binaya taşınma işi tamamlandıktan sonra mevcut Belediye binası satılacak.

-Atatürk Mahallesi ve Bayrampaşa Mahallesinde TOKİ konutları için alt yapı çalışmaları devam ediyor. Hak sahipliği tespiti tamamlandıktan sonra Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar hızlandırılacak.

-Tarihi binaların restorasyonu yapılacak.

-Bayrampaşa ve Bülbül mahallesi derelerinin islahı yatırım projesine alındı. Çevre düzenlenmesiyle birlikte 2 yıl içinde bitirilecek.

-1 yıl sonra Bayburt suyu içilecek. 130 kilometre Aspes borular sökülüp değiştirilecek.

-Projesiz hiçbir iş yapılmayacak. Her yapılacak iş projelendirildikten sonra hayata geçirilecek.

-Kent Konseyi bünyesindeki komisyonların bir kısmının hizmet vermesi sağlanacak.

-Aşıklar bayramı 7-8-9 Mayıs 2010’da yeniden yapılacak. 50-100 arası ozan çağrılacak. Kültür ve Turizm Müdürlüğü de bu işe katılacak. Aşıklar Bayramının adı ise komisyon tarafından belirlenecek.

-Atatürk ile Kazımpaşa Caddesindeki ağaçlar yeniden ışıklandırılacak.

-20 noktaya ses yayın cihazı konuldu 10 noktaya daha konulacak.

-2010 yılı içinde galericiler ile keresteciler kent dışına çıkarılacak.

-Yolcu minibüslerin kent içinde park etmesine kesinlikle izin verilmeyecek. Minibüsler yeni hizmete sokulan kat otoparkına alınacak. Giriş ve çıkışlar ise elektronik ortamda yapılacak.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; son olarak” halkımız layık olduğu hizmetleri fazlasıyla görecektir. Bu hizmetlerle Kars layık olduğu yere gelecektir.” Dedi.

looo.20100419102427..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler