Başkan Çalkın: “Misafir ağırlamayı Kars yapacak!”

Başkan Çalkın: “Misafir ağırlamayı Kars yapacak!”

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda yerel basına da yansıyan Kars turizminin nereye gittiği konusunda açıklamada bulundu.

Tacettin DURMUŞ

Toplantıda gazetecilerin bu yönde sorusu üzerine değerlendirmede bulunan Çalkın, Kars’ta tarım ve hayvancılık ile birlikte en öneli geçim kaynağının turizm olduğunu hatırlatarak, Kars turizmini üç başlık altında gündeme getirmek gerektiğini söyledi.

Gazetecilerin Doğu Ekspresi ve Turizm Ekspresinin Kars’a varış saatlerinin yerli ve yabancı ziyaretçileri olumsuz etkilediği yönündeki sorunları hatırlatması üzerine açıklamada bulunan Başkan Çalkın, söz konusu sorunları AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’a ileteceğini de söyledi.

Kendisinin de bir esnaf olduğuna vurgu yapan Çalkın, Kars’a gelen yerli ve yabancı misafirleri ağırlamakta bazı sorunların var dolduğunu noktasında kendísine de şikayetler geldiğini söyledi.

Söz konusu sorunları ortadan kaldırmak için çaba sarf ettiklerini de belirten AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “Turizm Ekspresinin Kars’a varış saatlerinin gözden geçirilmesi gerekiyor. Yani bu konuda Devlet Demiryolları ve Hava Yolları ile bir istişare yapılması gerekiyor. Emin olun ki sayın milletvekillerimiz Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç bu konu ilgili çok ciddi derecede bir mesai harcıyorlar. Ama Kars son istasyon olduğu için diğer iller de aynı sorunu dile getiriyorlar. Yani varış saatleri, Erzurum, Erzincan gibi diğer iller için de önemlídir. Doğu Ekspresi’nin bu kadar konuşur hale gelmesi, dünyada tanınması Ahmet Arslan’ın bakanlığı döneminde, AK Partimizin özel çabalarıyla bu günlere gelmiştir. Ek seferler ve vagon ilaveleri Ahmet Arslan’ın sayesinde olmuştur. Siyasilerin görevi bu işi organize etmektir, bununla ilgili bürokratik engelleri araştırmaktır ve yolunu açmaktır. Şehrin önünü açmaktır.  Bu konuda biz üzerimize düşen görevi fazlasıyla yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz“ dedi.

TURİSTE NASIL DAVRANACAĞIMIZI BİLMELİYİZ!

10 yaşından beri Kars’ta esnaflık yaptığını ve ticaretin içerisinde yaşadığını da hatırlatan Adem Çalkın, “Esnaflık ve ticaret söyle bir şeydir. Siz bir müşterinizi bir kere kandırırsınız ve ikinci defa kandıramazsınız. Daha sonra o müşteriyi tamamen kaybedersiniz. Bu durum kartopu gibi o büyür bir de bakarsınız dükkana ne gelen ne giden var. En iyi ürününüz bile para etmez. Misafir ağırlamayı Kars yapacak, esnaf yapacak, caddede yürüyen vatandaş yapacak, taksici yapacak, lokantacı yapacak. Kars halkı misafirine nezaketle ve hürmetle davranacak. Kars’tan ayrılacak olan turistin aklımda hep Kars’la ilgili çok güzel şeyler kalacak ve o adam tekrar tekrar gelecek. Turistin Kars’a sadece Doğu Ekspresi ile gelmesinde de gerek yok. Başka zamanda aklına geldiği zaman arabasına binip Kars’a gelmesini sağlamak gerek. Bunun için bir özveri lazım. Yerel basında bu konuda çıkan sorunları milletvekillerimize ilettim. Sayın bakanımız bu konuyla ilgili ilgileniyor kısa zamanda da inşallah bunlarla ilgili sizlerle görüş alışverişinde bulunacağız. Geçtiğimiz gün Çin’de idim. Ve inanın ki Çin’de bile Doğu Ekspresi ve Kars’tan bahsediliyor ve Kars’a gelmek istiyorlar. Ayıca yüzyılın projesi Bakü - Tiflis-Kars Demiryolu da dillerden düşmüyor. Ben orada birçok toplantıya katıldım ve birçok görüş alışverişi oldu. Kars sadece Türkiye’de değil, dünyada da önemli bir trend yakaladı. İstanbul’a Ankara’ya diğer şehirlere yolculuk ettiğim zaman insanlar Doğu Ekspresinden bahsediyor, Kars’tan bahsediyor. Biz hep eksik taraflarına bakıyoruz. Artık bardağın dolu taraflarına bakacağız ve eksiklerimizi gidermeye çalışmalıyız. İnanın bunu tüm samimiyetimle söylüyorum Çin’deki dış işlerinde çalışan çevirmen kız bile Doğu Ekspresinden bahsetti. ‘Doğu Ekspresi ile Türkiye’ye geldiğim zaman Kars’a gelmek istiyorum’ dedi. Akıllarında böyle bir şey bırakmışız yani bu çok avantajlı bir durum. Biz bunu avantajımızı lütfen dedikodularla, öyle efendim ya işte Kars bir yere gelmiyor, Kars’ın, şunun, bunun suçu var dememeliyiz. Bu karalamalarla bu yakaladığımız trendi zayi etmeyelim. Tabiî ki eksikliklerimiz var ve bu eksiklikleri de hep birlikte ortadan kaldırabiliriz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler