Başkan Ceyhan Kars’ın Trafik Güvenliğini Ele Aldı

Başkan Ceyhan Kars’ın Trafik Güvenliğini Ele Aldı

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, yaz mevsiminin gelmesi ve okulların tatil olması nedeniyle Kars’ın trafik güvenliği hakkında açıklama yaptı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Hava sıcaklıklarının da artmasıyla sürücülerin önlem alması gerektiğini ifade eden Başkan Ceyhan, bu nedenle sürücülere dikkatli ve kurallara uygun araç kullanarak kazaya sebebiyet vermemeleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Her mevsimin kendine özgü sorumluluklarının olduğunu belirten Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı Azat Ceyhan, kış aylarında sürücülerin ve yayaların dikkat ettiği kuralları yaz aylarında da benimsemeleri gerektiğini söyledi.

Başkan Ceyhan özellikle okulların tatil olması nedeniyle artık sokaklarda ve caddelerde öğrencilerin olabileceğini kaydederek, sürücülerin daha dikkatli olmalarını istedi. Başkan Ceyhan, “Ortaöğretim öğrencileri karne hediyesi olarak genelde bisiklet istiyorlar ve aileler de bu istekleri geri çevirmiyor. Ancak öğrencilerimiz bisikletlerini mahalle aralarında sürüyorlar. Öğrencilerin ana caddelere kontrolsüz bir şekilde çıkmamalarını, yan yana iki bisikletten fazla gezmemelerini özellikle yarış yapmamalarını, bisiklet sürerken ellerinde bir şey taşımalarını istiyoruz. Sürücülerin ise mahalle aralarında daha yavaş olmalarını istiyoruz.” dedi.

Başkan Ceyhan, sürücülerin bu aylarda çevre yollarında da dikkatli olmasını isteyerek, “Karayolu üzerinde ve kenarındaki boş arazilerde yaşamlarını sürdüren atlar zaman zaman karayoluna gruplar halinde aniden çıkmaları araç trafiğine de sık sık tehlike yaratıyor. Özellikle geceleri sürücülerin daha da dikkatli olmaları gerekiyor. Karayolu üzerinde yol çalışmasının olması nedeni ile güçleşen yol da gruplar halinde dolaşan atlar sık sık bu bölge de maddi ve yaralanma ve ölümlü kazalara neden oluyor.” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler