Başkan Karaçanta Hizmetleri Değerlendirdi!

Başkan Karaçanta Hizmetleri Değerlendirdi!

Asfalt çalışmaları hakkında açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta şuana kadar yaptıkları asfalt çalışmasının yıl içerisinde hazırlanan asfalt yapım programının iki katını geçtiğini söyledi.

Şuana kadar 11 kilometre yolu asfalt yaptıklarını belirten Başkan Karaçanta, “Daha önceki ilk açıklamamızda 4 ila 6 kilometre arası asfalt çalışması yapacağız demiştik. Ama bu asfalt çalışmamız daha da devam edecek. Bunu sanırım sezon sonuna kadar 20 kilometrenin üzerine çıkaracağız ve böylelikle Kars’ın yolarının büyük bir bölümünün asfaltlanmış olduğunu göreceğiz. Şuanda ana yollarda yaptığımız asfalt çalışmaları ara sokaklarda da devam etmekte ve ağırlıklı olarak da ara sokaklara parke taş döşemesi yapıyoruz ve yapacağız da. Yani bir taraftan asfalt bir taraftan kilit parke taş çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Başkan Karaçanta hayvan pazarı hakkında da şu açıklamada bulundu. “Bildiğiniz gibi bu hayvan pazarı kalkınma bakanlığı destekli yapılan bir yerdir. Bununla ilgili bütün evrak ve hazırlıklarımızı bitirdik ve Erzurum bölge müdürlüğüne gönderdik. Yalnız Kars değil Ardahan, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Bingöl, Muş ve ilçeler de var. Dolayısıyla hepsi bunun içerisinde bizde il olarak biran evvel sonuçlanmasını bekliyoruz ve devamlı takip etmekteyiz. Sanırım bu yılsonuna kadar teslim edecekler. Çünkü hayvan pazarının büyük bir bölümü bitmiş, ufak tefek işleri kaldı onlarda tabiî ki tamamlanacak.”

Atatürk çay bahçesinin yapım hakkında da bilgi veren Başkan Karaçanta, “Atatürk Çay Bahçesinin olduğu Rauf Denktaş caddesinde bir kısım yol yapımı tamamlandı. Diğer kısım çalışmaları da devam etmekte ve Namık Kemal Evi’ne kadar ulaştırıp bağlantıyı yapacağız. O caddemiz yıllardır onarılmamıştı ve o caddemizi yaptıktan sonra o bölgede yol çalışmamız tamamlanmış olacak. Bahçeye giden yol ve bahçe içerisindeki düzenlemelerle o bölge vatandaşlarımızın gezip dinleneceği güzel bir mekan olacak” diye konuştu.

Başkan Karaçanta, Bayrampaşa Mahallesi ve Atatürk Mahallesinde yaptırılan konutların teslimi ile ilgili de şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz daha önce yaşanan süreci. Biz bu sürecin artık sonuna geldik. Son yazışmalarımızı da bitirdik. Allah nasip ederse bu hafta içinde eğer TOKİ başkanıyla bir randevumuz olursa ki bir randevu talebinde bulundum. Kendisini ziyaret edip bu ay içerisinde yetiştirebilirsek teslimini yaptırmayı düşünüyoruz. Çünkü takdir edersiniz ki belediyenin değil TOKİ başkanlığının yetkisinde olan bir şey. Bizim belediye olarak çabamız biraz daha çabuklaştırmak. Vatandaşlarımızın mağduriyetini biran evvel gidermektir amacımız.”

Yıllardır atıl durumda bırakılan yeni otogar binasının da kısa sürede yapımının tamamlanacağını ifade eden Başkan Karaçanta, “Otogar binası ile ilgili daha önceki açıklamalarımda vardı. Biliyorsunuz hayvan pazarının olduğu bir yerde otogar binasının olması çok doğru bir şey değil. Daha önce eski belediye başkanımızın başlattığı daha sonra yıllarca yarım bırakılan o otogar havaalanının yanındaki otogar binasının yapımını bu yıl başlatacağız, yapıp bitirdikten sonra faaliyete sokacağız. Bu binamızla ilgili çalışmalarımıza başladık.” açıklamasını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler