Başkan Karaçanta: Kars Çifte Bayram Yaşıyor

Başkan Karaçanta: Kars Çifte Bayram Yaşıyor

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü ile şehrin çifte bayram yaşadığını söyledi. Karaçanta, mesajında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü ile şehrin çifte bayram yaşadığını söyledi. Karaçanta, mesajında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Kars Belediye Başkanı Karaçanta, ilk mesajında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Karaçanta, bu topraklara vurulan tarih öncesi Türk mührünün, kıyamete kadar kalacağını söyledi. Koca bir cihan devletini lime lime etmek suretiyle Türk milletini ve Türklüğü tarih sahnesinden silme gayretinde bulunan emperyalist ve küresel güçlere dikkat çeken Başkan Karaçanta, "İçteki yerli işbirlikçileri sayesinde bu gayelerine kısmen ulaşmışlar, bölüşülen ve parçalanan topraklarımız uzun süre düşman çizmesi altında inim inim inlemiştir. Bu vahim durum Türk milletinin yüksek imanı ve kararlılığı karşında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve onun arkadaşları tarafından Samsun’da atılan ilk adım ve devamında verilen büyük mücadele sonucu düşmanlar topraklarımızdan kovulmuş, geldikleri gibi geri gönderilmiştir." ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLETİ SİNSİ OYUNLARA TOKAT VURACAKTIR"

Başkan Karaçanta, Anadolu topraklarına yeniden vurulan Türk mührü sonucu, 29 Ekim 1923 günü, Türk milletinin karakterine ve medeniyet anlayışına uygun olan Cumhuriyet sisteminin ilan edildiğini ifade etti. 
Başkan Karaçanta, "Bugün geldiğimiz noktada görünen manzara, endişeli ve kaygılı bir durum sergilemektedir. Bundan 92 yıl önceki Türklüğü ve Türk milletini Anadolu'dan kovmaya çalışan küresel ve emperyalist güçler bugün de aynı şekilde yerli işbirlikçileri sayesinde Türk milletinin ve Cumhuriyet'in değerlerini yıpratmak ve ortadan kaldırmak için ellerinden gelen sinsi ve tehlikeli oyunları oynamaktan çekinmemektedirler. Bu durum karşısında büyük Türk milleti dün olduğu gibi bugün de sağduyusu ve sarsılmaz iradesi ile karşı koyacak, bu çirkin ve sinsi oyunu oynayanlara ağır bir tokat vuracaktır." dedi.

29 Ekim kutlamaları sonrası 30 Ekim'de Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun törenlerinin yapılacağını hatırlatan Başkan Karaçanta, şöyle devam etti: "Her safhası binbir güçlükler, yokluklar, imkânsızlıklar içinde buna mukabil onurla, imanla ve vatan aşkı ile mücadele edilerek kazanılan, tarihin en büyük destanlarından birinin yazıldığı bu toprakların, güzel şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü hepimize kutlu olsun. Karslı olma bilinciyle hareket ederek, şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazanılmış vatan toprakları üzerinde onların emanetine kararlılıkla sahip çıkmak; bu emanete hak ettiği değeri vererek korumak, güçlendirmek ve geliştirmek için çalışmak, boynumuzun borcudur. İnanıyorum ki bizi millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça, birlik ve beraberlik duygularıyla hareket ettikçe bizleri hiç kimse engelleyemez, amacımızdan alıkoyamaz. Övgülerin en güzeline layık olan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. Binlerce şehidin kanıyla suladığı bu topraklarda yaşayan Karslılar olarak, şehitlerimizi asla unutmayacağız, her zaman kalbimizde yaşatacağız.  Bizler Kars Belediyesi olarak, ecdadımızın kanlarıyla düşman işgalinden kurtardığı güzel şehrimizi geliştirmek ve kalkındırmak için gece gündüz demeden azimle, heyecanla, kararlılıkla durmaksızın çalışacağız." 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler