Başkan Karaçanta Müjdeyi Verdi!

Başkan Karaçanta Müjdeyi Verdi!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Modern Hayvan Pazarı’nın kısa sürede tamamlanacağını ve atıl durumda olan Otogar'ın hayata geçirileceğini belirtti.

Göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalarla Karslıların beğenisini kazanan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Modern Hayvan Pazarı’nın kısa sürede tamamlanacağını belirtti. 

Başkan Murtaza Karaçanta, 2008 yılında Yenişehir Mahallesi’nde yapılan ve yarım bırakılan Otogar’ın yeniden yapılarak mevcut otogarında Hayvan Pazarı yanından kaldırılarak Yeni Otogar’a taşınacağının müjdesini verdi.
Tarım ve Hayvancılık şehri olan Kars’ın adına yakışır bir Hayvan Pazarı’nın olması gerektiğini ifade eden Başkan Karaçanta, belediye tarafından yapımı tamamlanan Modern Hayvan Pazarı’nın kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların daha temiz, daha hijyenik ve daha modern bir hayvan pazarına kavuşacağının altını çizen Başkan Murtaza Karaçanta, “Hayvan Pazarı geldiğimizden beri önümüzde ciddi bir sorun gibi duruyordu. Kalkınma Bakanlığı’nın yapmış olduğu bir destekleme kapsamında yapılan bir işti. Dolayısıyla Kalkınma Bakanlığı ile biz istişare içerisindeyiz. Hayvan Pazarı’nın hemen hemen bütün işlemleri bitti. Oradaki kantar ve son rutujların yapılması ile ilgili yine Kalkınma Bakanlığı’nın bize göndermiş olduğu bir ihale bedeli karşılığı ihalesini de yaptık. Artık biran evvel yetiştirmeye uğraşıyoruz” dedi.

“MODERN HAYVAN PAZARI YAKIN ZAMANDA HİZMETE GİRECEK”

Belediye Başkanlığı bünyesinde ilgili müdüre yetki verdik ve Erzurum’daki Kalkınma Bakanlığı’nın temsilciliğiyle sözleşme yapmaya gitti diyen Karaçanta, “Hayvan Pazarı ile ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Oranın gecikmesi ne kadar hayvan pazarı esnafı rahatsız ediyorsa, aynı rahatsızlığı bizde duyuyoruz. Çünkü biran evvel hemşehrilerimin daha sağlıklı ortamda, daha güzel ortamda hayvanlarını pazarlaması, orada oturabilecekleri, rahat edebilecekleri zeminlerin oluşması, hepimizin istediğidir. İnşallah çok yakın zamanda değerli hemşehrilerimize hayvan pazarını hizmete geçirererek teslim edeceğiz. Çünkü Karslılar her şeyin en iyisine layıktır” şeklinde konuştu.

“KARS MODERN OTOGAR’A KAVUŞACAK”

2008 yılında yapımına başlanan ve daha sonra yapımı durdurularak atıl vaziyette bırakılan otogarın tamamlanması için düğmeye bastıklarını vurgulyan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, hayvan pazarı ile otogarın aynı yerde olmasının doğru olmadığını kaydetti.

Otogarın, Havaalanı Terminal Binası ve üniversitelerin bir şehrin dışa yansıyan aynısı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Tabiki ben yaptım mantığıyla yapılan bir olay oldu. Çünkü Hayvan Pazarı ile otogarın, Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin aynı yerde olması kesinlikle doğru değil. Çünkü terminaller, hava yolları, hastanler, yurtlar, üniversiteler bir şehrin dışarıya yansımasıdır. Gelen insanımız, gelen misafirlerimiz düşünün otobüsten iniyor karşılarında bir hayvan pazarı görüntüsü olsun istemeyiz. Dolayısıyla biz göreve geldiğimiz günden beri daha önce yapılıp, ancak bırakılan, kendi kaderiyle başbaşa bırakılan bir otobüs terminali inşaatımız vardı. Karayolları’nın hemen arka tarafında orası ile ilgili o projeyi tekrar gündeme getirdik. Arkadaşlarımız bununla ilgili gerekli çalışmlarını yapıyorlar. Mutlaka ve mutlaka otobüs terminalini oradan çıkartacağız. Hem havaalanına yakın olacak. Hemde o görüntüden kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Kars’ta göreve geldikleri kısa sürede önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Karaçanta, buram buram tarih kokan, Kafkaslara açılan kapı olan Kars’ın ve Karslılara hak ettikleri hizmetleri fazlasıyla getireceklerinin de sözünü verdi. iha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler