Başkan Karaçanta, Şehit ve Gazi Aileleriyle İftarda Buluştu

Başkan Karaçanta, Şehit ve Gazi Aileleriyle İftarda Buluştu

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde Karaçanta, eşi Figen Karaçanta ile birlikte misafirlerini otel girişinde tek tek karşıladı.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Şehrimiz, tabi ki ülkemiz başta olmak üzere içinde bulunduğumuz coğrafya yani Kars, diğer illere göre biraz daha farklı. Hakikaten şehitler diyarıdır. Yani bu yurt edindiğimiz daha sonra vatana intikal eden bu Kars sokakları şehidin, şühedanın kanlarıyla yoğrulmuştur. 28 Haziran akşamı İstanbul’da havaalanında bir patlama gerçekleştirildi. Bugün şehit sayımız 45’e yükseldi. Hemen onun akabinde daha iki gün önce ilimiz hudutları dahilinde yine bu hain terör örgütünün yapmış olduğu bir eylem oldu, iki tane askerimiz yaralandı. Bu olay ilimizi, hemşerilerimizi ve bizi derinden üzdü. Ama her ne olursa olsun, bu hain terör örgütü çok iyi bilmeli ki; biz Türk milleti olaraktan bir karış toprak için kardeşin kardeşinin kanını akıttığı bir ülkenin çocuklarıyız. Dolayısıyla bizim hiç kimseye bir karış dahi toprak verecek şeyimiz yok. Çok iyi bilsinler ki; bu vatan sahipsiz değil. Şehidin, şühedanın kanı akacak, illaki bir bedel ödenecek. Ama onlarda hak ettiği cezaya çarptırılacak. Daha iki gün önce olduğu gibi kafaları ezilecek. Nereden geldiklerini şaşıracaklar. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayınızı candan tebrik ediyorum. 2 gün sonra kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı da ayrıca kutluyorum. Hepinizi Allaha emanet ediyorum." şeklinde konuştu.

Vali Rahmi Doğan ise, “Ramazan’ın sonuna geldik önce hayırlı Ramazanlar diliyorum. Birkaç gün sonra da bayram var, şimdiden bayramınızı kutluyor, tebrik ediyorum. Bu vatanın kıymetini en iyi bilenler bu sofrada bulunanlardır. Çünkü en kıymetlerini verdiler, canlarını verdiler. Canlarından bir parçalarını verdiler. Dolayısıyla vatanın, milletin önemini anlatmanın bir anlamı yok. Bu sofradakilerin hepsi bunu çok çok iyi biliyor. En derinden yaşadıkları için bu durumun farkındalar. Ülkemiz kritik günlerden geçiyor. İstanbul’da olaylar oldu, ilimizde olaylar oluyor, ülkemizin güneyinde bir takım olaylar oluyor. Uluslararası faktörler var. Türkiye’nin ilerlemesini ve kalkınmasını durdurmak için çeşitli oyunlar oynanıyor. Ama şunu bilin ki; devlet dimdik ayaktadır. Ordusuyla, milletiyle, devletiyle ülkesiyle ayaktadır. Belki yavaşlatabilirler ama durdurmaları mümkün değil. Hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz, kalkınacağız, güçlü bir devlet olacağız, güçlü olduğumuz taktirde de size bu türden örgütlerin, yabancı menşeili örgütlerin zarar vermesini önleyeceğiz. O yüzden hep birlikte iyi çalışmamız lazım, çok çalışmamız lazım, herkesin işini iyi yapması lazım. Herkes işini iyi yaparsa bu memleket kalkınır, güçlenir ve refah içerisinde yaşanılır.” dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve eşi Figen Karaçanta’nın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine; Vali Rahmi Doğan, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, eşi Sevinç Süleymanlı, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

baskan-karacanta,-sehit-ve-gazi-aileleriyle-iftarda-bulustu-(1).jpgbaskan-karacanta,-sehit-ve-gazi-aileleriyle-iftarda-bulustu-(2).jpgbaskan-karacanta,-sehit-ve-gazi-aileleriyle-iftarda-bulustu-(3).jpgbaskan-karacanta,-sehit-ve-gazi-aileleriyle-iftarda-bulustu-(4).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler