Başkan Karaçanta Yatırımları Değerlendirdi!

Başkan Karaçanta Yatırımları Değerlendirdi!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 15 aylık belediye çalışmalarının değerlendirmesini yaparak, uzun vadeli projeler hakkında bilgiler verdi.

Kars’ın yaşanılabilir bir kent olması için belediye çalışanlarıyla birlikte gece-gündüz çalıştıklarının altını çizen Başkan Karaçanta, özellikle alt yapı ve üst yapı çalışmalarında uzun yıllardan beri kazma vurulmamış bölgelere girdiklerine belirtti.

Kars’ın bir çok noktasında aynı anda çalışmalar yürüttüklerinin ifade eden Karaçanta, yapılan çalışmalarla ilgili mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerini de bilgilendirdiklerini kaydetti.

Her semte, her mahalleye eşit hizmet gördüklerine dikkat çeken Karaçanta, Kars tarihi dokusuyla, belediye çalışmalarını birleştireceklerini söyledi.

“KANALİZASYON ŞEBEKE HATTI , YAĞMUR SUYU KANALI YAPIMI VE ATIK SU ARITMA TESİSİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLECEK”

Belediye’nin yatırım ve projeleri hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Atıksu Arıtma Tesisi yaklaşık 32 kilometre, kanalizasyon hattı ve 17 kilometre yağmursuyu kanalı sisteminden ibaret tesisin yatırım bedeli yaklaşık 21.000.000,00 Euro’dur. Yatırım bedelinin büyük bir kısmının AB hibe programından sağlanması için yapılan çalışmalar neticesinde projenin yüzde 85 AB Hibe Programından, yüzde 9 Belediye ödeneğinden, yüzde 6 ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanması öngörülen proje ve Kalkınma Bakanlığı tarafından yatırım programına alındı. proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından farklı zamanlarda müşavir firma aracılığı ile tarafımıza AB Komisyonu tarafından iletilen Kanalizasyon debi, sıcaklık ölçümü, azot arıtımı, azot arıtımının Kuyucuk gölüne dolaylı etkileri, kullanılacak boruların cinsi ve çamur arıtımı gibi konuların irdelenmesi sorularına müşavir firma ile birlikte cevap verildi. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunuldu” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ DEVAM EDECEK”

Geçtiğimiz günlerde kuraları çekilen ve bu ay içerisinde hak sahiplerine teslim etmeyi düşündükleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin devam edeceğini belirten Karaçanta, özellikle Kars Kalesi’nin altında yapılacak olan binaların tarihi dokuya uygun olacağını vurguladı.

Belediye olarak kentte hemen hemen bütün caddeleri BSK ‘Bitümlü Sıcak Karşım’ asfalt yaptıklarına vurgu yapan Karaçanta, yapılan asfaltlama çalışmalarında; YOGT (Yıllık Ortalama Günlük Trafik), İmalat aşamasında seçilen ve uygulanması gereken teknik çözümler ve kriterler Enine ve Boyuna Eğim gibi işletme aşamasında yolun dayanım ve dayanıklılığını etkileyecek faktörler göz önünde bulundurduklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Karaçanta, son olarakta belediyeye ait Halk Ekmek Fırını, Katlı otopark dükkanlarının ve Faikbey Caddesi üzerindeki Belediye lojmanlarının çatısının onarımı yaptıklarını vurguladı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler