Başkan Su İşine Açıklık Getirdi

Başkan Su İşine Açıklık Getirdi

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Belediye ile Devlet Su İşleri arasında imzaladıkları protokol gereği içme suyu isale hattı ile arıtma tesisini DSİ'ye yaptırdıklarını ve karşılığında da parasını ödediklerini açıkladı.

 

Devlet Su İşleri’nin bu konularda bir numara olduğunun altını çizen Bozkuş, Kars’ta bitme noktasına gelen ve şehre 40 yıllık su sorunu yaşatmayacak içme suyu isale hattı ile arıtma tesisinin DSİ işleri tarafından yapıldığı fakat Kars Belediyesi’nin kendine mal etiği tartışmalarına da açıklık getirdi.

 

Her kurumun kedine has birtakım branş alanları olduğunu ve ciddi anlamda da belli tecrübeler edindiklerine dikkat çeken Bozkuş, Kars Belediyesi bünyesinde su isale hattı ile arıtma tesisini kontrol edecek yeterli tecrübeye sahip inşaat mühendislerinin olmadığını belirtti.

 

DSİ kontrol mühendislerinin su konusunda çok önemli tecrübelere sahip olduğunu vurgulayan Bozkuş, “Biz Kars Belediyesi olarak geçmiş dönemlerde Kars Valiliği, DSİ, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bazı kurumlarla karşılıklı olarak protokoller yaptık. Bu protokoller çerçevesinde de onların bazı işlerini yaptık. Bazı işlerimizi de bazı kurumlarımıza yaptırdık. İsale hattı ve arıtma tesisi konusunda DSİ Bölge Müdürlükleri Türkiye’de su işini bilen tek kurumdur. Ayrıca İller Bankası da bu konularda iddialıdır. Biz Kars Belediyesi olarak DSİ Kars Bölge Müdürlüğü ile yasal çerçevede bir protokol yaptık. Bu protokole göre parasını DSİ’ye ödedik ve tesissilerimizi yaptırdık. Çünkü DSİ’nin kontrol mühendisleri bu konuda oldukça tecrübelidir. Kars Belediyesi’nde ishale hattını kontrol edecek veya bir arıtma tesisini kontrol edecek yeterli tecrübeye sahip inşaat mühendislerimiz yoktur. Böyle bir riske de giremezdik. DSİ de sonuçta belediyenin paydaş kurumlarından birisidir ve bizin gibi bir kamu kuruluşudur. Oturduk kendileri ile protokol yaptık ve parasını ödedik. İshale hattını geçici kabul yapıldıktan sonra teslim aldık ve artık Belediyenin malıdır. Aynı zamanda arıtma tesisi de bitinceye kadar DSİ bu işten sorumludur. Yani tartışılacak bir konu yoktur ve Belediyemizin parası ile DSİ’nin tecrübelerinden faydalanmak üzere protokol yaptık ve bu şekilde de bu tesisin yapımı tamamlanacak. Bittiğinde de teslim alacağız. Sonuçta da Kars halkı bu yılın Temmuz ayında içilebilir, kullanılabilir ve hiçbir endişe duymadan 24 saat sağlıklı suyuna kavuşmuş olacak. Kars’ta 2050 yılına kadar su sorunu yaşamayacak. Böylece çok büyük bir problemi çözmenin mutluluğunu Kars halkı ile birlikte yaşayacağız.”diye konuştu.

Tacettin Durmuş

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler