Başkan Toksoy: Hizmeti Vatandaşın Kapısına Kadar Götürüyoruz

Başkan Toksoy: Hizmeti Vatandaşın Kapısına Kadar Götürüyoruz

Sarıkamış Belediye başkanı Göksal Toksoy, “Su ve kanalizasyon şebekesini yenilerken hizmetini vatandaşlarımızın tam kapısının önüne kadar götürüyoruz.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

4 yıldır Sarıkamış’ta yapılan yatırımları değerlendiren başkan Toksoy, “4 yıldır Sarıkamış’ta alt yapı ve üst yapı çalışmalarında ciddi yatırımlar yaptık. Sarıkamış Belediyesi olarak makine parkımızı yeniledik, 16 tane iş makinesi aldık, e-belediyecilik sistemine geçtik, her mahalleye bir park yaptık, her mahalleye bir taziye evi yaptık, meydan yaptık, tören alanı yaptık, kentsel dönüşümümüz devam ediyor, hayvan pazarımız devam ediyor, kesimhanemiz önümüzdeki Cumartesi günü tamamlanacak, turizm merkezimizin alt yapısını bitirdik, oranın atık suyu arıtma tesisini bitirdik. Bu tür çalışmalarımız yapıldı, birçok projelerimiz bitti. Bu seneki önemli projeler arasında Hükümet Konağı önünde bulunan tören alanımız vardı onu bitirdik. İstasyon Mahallesine spor alanları ile beraber güzel büyük bir park yaptık. SUKAP kapsamında yaptığımız içme suyu ve kanalizasyon şebekesini yenilerken vatandaşlarımız için parsel vanası koyuyoruz ama parsel vanasından sonra evin girişine kadar abone su bağlantısını belediye olarak biz yapıyoruz. Kanalizasyonda da aynı çalışmayı yapıyoruz. Kanalizasyon şebekesi döşeniyor, parselin önüne parsel bacası konuluyor ama parsel bacasından sonraki kısmı da belediye olarak biz tamamlıyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızın bu su ve kanalizasyon şebekesini yenilerken hizmetini tam kapısının önüne kadar götürüyoruz.” dedi.

Sarıkamış’ta yapılan atık su arıtma tesisinin bölgede bir ilk olduğunun altını çizen Başkan Toksoy, “ Su şebekesinde borularımız eski çelik pik borulardı, bunlar 70-80 sene önce yapılmıştı ve hepsi artık ömürlerini tamamlamışlardı. Pas, kir tutmuşlardı, bunların değişmesi gerekiyordu, kanalizasyonda da aynıydı, 50-60 yıl önce yapılan projesiz yapılan hem içme suyu hem kanalizasyon ilave ilave şeklinde yapılan sistemlerdi. Biz bunları projeli hale getirdik ve dünyada içme suyuna en elverişli polietilen borularla şebekelerimizi yeniledik. Evlere kadar bağlantıları da yaptık, kanalizasyon sistemini de yaptık, kanalizasyon sistemini kolektör hatlarına aldık ve götürdük bölgede tek şuanda bizde atık su arıtma tesisimiz var. atık su arıtma tesisinde bu atık suları fiziksel ve biyolojik olarak arıtıyoruz ve Sarıkamış Deresi artık kirlenmiyor. Sarıkamış Deresini içilebilen su haline getirilen atık suları deşarj ediyoruz ve güzergahtaki yerleşim alanları da artık bundan olumsuz yönde etkilenmiyor. Çünkü Sarıkamış’tan sonraki Yağbasan, Çatak, Yenigazi, Yolgeçmez, Karahamza ve Selim hatta Kars güzergahındaki köyler bile buradan olumsuz şekilde etkileniyorlardı. Hem çocuklarımız hem de su içen hayvanlar etkileniyordu, sağlık açısından çok sakıncalıydı bu problemi de ortadan kaldırmış olduk.” diye konuştu.

“Hakikaten bir yörenin Bakanının olması ayrı bir güç” diyen Başkan Toksoy, “Önümüzdeki yıl projelerimiz arasında bir Pazar yerimiz var, oto terminalimiz var ve en son yapacağımız yeni bir belediye binası ile taahhüt ettiklerimizin üzerinde projelerimizi gerçekleştirmiş olacağız ve Sarıkamış halkının hizmetine sunacağız. Ama biz bunları yaparken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’ın büyük destekleri ile yapıyoruz. Hakikaten bir yörenin Bakanının olması ayrı bir güç, onun desteği, onun katkılarıyla biliyorsunuz zaten ulaşımda, demiryolunda, havayolunda Kars’ta bundan payını aldı, biz de Sarıkamış olarak projelerimizi sayın Bakanımızın desteğiyle, sayın Milletvekilimizin desteğiyle beraber ve buradaki idarecilerimizle beraber güç birliği ederek bu projelerimizi gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Alt yapı çalışmalarının bir Belediye Başkanı için zor proje olduğunu kaydeden Başkan Toksoy, “Ben biliyorum vatandaşlarımızı üzdük, yani bu altyapı çalışmalarını yapmak kolay değil. hem içme suyunu hem kanalizasyonu hem de arkasında içme suyu şebekesini yeniliyorsunuz, yer altına dünyanın masrafını yapıyorsunuz ve bu gözükmüyor. Belediye Başkanları için çok riskli projelerdir bu. Ben inşaat mühendisi olduğum için ve işi bildiğim için bunu göğüsledim ve ben biliyordum ki yerin altını yenilemeden yerin üstüne ne yaparsanız yapın boşa gidiyor. Çünkü tekrar kazılıyor o zaman da yaptığınız üst yapı çalışmanız boşa gitmiş oluyor, zayi olmuş oluyor. Dolayısıyla biz yerin altını yaptık. Vatandaşlarımızı belki kısa sürede rahatsız ettik, huzursuz ettik, tozdan-topraktan, çakır-çukurdan etkilendiler ama şimdi bütün şehire içme suyu arıtmadan yeni şebekeden su veriyoruz, tazikli sular akıyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan dönüşler oldu, bizlere teşekkür ediyorlar, bizlere dua ediyorlar.” ifadesini kullandı.

Sarıkamış’ta yapılan projelerin göçün de önüne geçeceğini dile getiren Başkan Toksoy, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yollarımızı da toparlamaya başladık, İnönü Mahallemizin yollarını neredeyse bitirmek üzereyiz. Şuanda sayın Bakanımızın talimatıyla eski Erzurum yolu var şehir merkezinde geçen o da birkaç gün içerisinde sıcak asfalt oluyor, gelecek sene şehir içerisindeki yollarımız Karayolları ağına alınarak asfalt olacak. Biz de diğer mahallelerin yollarını kilit parke taşı yapıp artık üst yapıda çevre düzenlemelerine gireceğiz ve Sarıkamış’ı insanların yaşayabileceği, huzurlu, mutlu bir kent haline getireceğiz. Çünkü burada vatandaşları mutlu edemezseniz, güzel bir su içiremezseniz, güzel bir modern evde oturtamazsanız, güzel bir yolda araba kullandırtamazsanız mutsuzlaşıyor o zaman da arayışı mutluluğu başka şehirlerde arıyorlar, göç edip gidiyorlar. Biz vatandaşların burada mutlu olmasını sağlayacak sürekli projeler üretiyoruz çünkü onları burada mutlu edelim ve göç etmelerini engellemiş olalım. Bu anlamda da vatandaşlarımız bize sabır gösterdiler ve ben buradan da bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca projelerimize destek veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız sayın Ahmet Arslan’a ve Milletvekilimiz Selahattin Beyribey’e çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun Sarıkamış’ımıza diyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler