Başkan Toksoy, Sarıkamış Harekatı’nın 102. Yıldönümünün Ardından Teşekkür Açıklaması

Başkan Toksoy, Sarıkamış Harekatı’nın 102. Yıldönümünün Ardından Teşekkür Açıklaması

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış Harekatı’nın 102. Yıldönümünü anma etkinliklerinin tamamlanmasının ardından yazılı açıklama yaptı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Başkan Toksoy açıklamasında, Sarıkamış Harekâtı 22 Aralık 1914 – 5 Ocak 1915 tarihlerinde I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunun Rus işgali altındaki üç sancak ve yöresini (Kars, Ardahan, Batum) kurtarmak amacıyla başlattığı binlerce Mehmetçiğin şehadetiyle sonuçlanan  Sarıkamış Harekatı’nın 102. Yıldönümünü on binlerce kişinin katılımıyla anmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Bugün Sarıkamış Harekâtı’nı anmanın nedeni, Türk insanının toplumsal belleğinin tazelenmesi ve bu ülkeyi elde tutmak için canını ortaya koyanlara vefa borcunun ödenmesi olduğunu vurgulayan Toksoy, "Sarıkamış Tarihi, Türk Tarihinin en hüzünlü en dramatik bölümüdür. Şehadet şerbeti içmek için ölüme adım adım yürüyen Türk yiğitlerinin varoluş destanıdır. En güzel kardelenlerin tarlası olan Sarıkamış, bedenlerin değil, ruhların donduğu, beyaz iklimlerden uçan yiğitlerin mekanıdır. Sarıkamış cesaretin, kararlılığın, azmin, emre itaatin çelikleşmiş ifadesidir. Sarıkamış vatanın, bayrağın, toprağın, kanın, namusun, şerefin mürekkep olduğu, ulvileştiği yerdir. Sarıkamış şehitlerin buluştuğu, meleklerin uçuştuğu, nurun arşa ulaştığı kutsi bir mekandır" dedi.

Türk insanı bugün bu kutsi topraklarda hür, başı dik ve gururla yaşıyorsa 102 yıl önce Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Anafartalar’da, Sakarya’da, 15 Temmuz’da, Beşiktaş’ta, Kayseri’de, İzmir’de, Fırat Kalkanı Harekatında çarpışan, şehit ve gazi olarak tarih yazan insanlar sayesinde olduğuna dikkat çeken Toksoy, şu ifadelere yer verdi:

"Bu aziz insanların bizlerden ve gelecek kuşaklardan beklentileri hayırla yad edilmek, birlik ve beraberlik içinde bıraktıkları kutsal emanete sahip çıkmaktır. Unutulmamalıdır ki Kurtuluş Savaşı’nın önsözü Çanakkale, Çanakkale’nin de önsözü Sarıkamış’tır.Harekâtın 102. Yılında Sarıkamış dağlarında, tepelerinde vatanın kurtarılması için kanlarını akıtan, canlarını veren, toprağa giren aziz şehitlerimize, şahsım, ilçem ve milletim adına şükran ve minnet duygularımı sunuyorum.Kabirlerinden nur eksilmesin, mekânları cennet olsun. Allah’ın rahmeti onları kuşatsın.

Başkan Toksoy, bütün bu çabamızda yalnız olmadığımızın altını çizerek, "Teşekkürü bir gönül borcu bildiğim kıymetli isimlere huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu vatanın toprağındaki özün, yüzüne nakış olduğu isim, bizi gönüllerimizle fetheden, bütün bu topraklar da canını feda eden aziz şehitlerimizi daima fark ettiren, Hak ve hakikat inancı ile yoğrulmuş sevgisinden bize ikram eden, ayrıca Sarıkamış’ımıza verdikleri büyük önemden dolayı,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunarım.Elbette memleketimizde bizimle el ele veren, gönül sofrasını bizimle paylaşan,hiçbir zaman mazlumu yalnız bırakmayan,Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'a müteşekkiriz.Ayrıca, memleketimize hizmetlerini ve desteklerini hiç esirgemeyen,Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç'a,gururumuz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız sayın Ahmet Arslan'a,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza,İçişleri Bakanlığımıza,Kültür ve Turizm Bakanlığımıza,Milli Eğitim Bakanlığımıza,Milli Savunma Bakanlığımıza,Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza,Sağlık Bakanlığımıza,Kars Valisi sayın Rahmi Doğan'a,Kars Milletvekilimiz sayın  Selahattin Beyribey'e,Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'a,9.Komando Tugay Komutanımız Bilgin Çetinbağ’a, Şehit ve Gazi Ailelerine,Türk Kızılayı ‘na, Akut’a ve Çaykur’a,emeği geçen tüm birimlere, katkı ve katılımda bulunanlara, tüm misafirlerimize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler