Başkandan, Başkonsolosa ziyaret

Başkandan, Başkonsolosa ziyaret

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov'u makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov: “Türkiye Azerbaycan Kardeşliğini Her Alanda Daha da Güçlendireceğiz”
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.
Kars halkının Azerbaycan’a gönülden bağlı olduğunu ifade eden Başkan Bozkuş, “Karslılarda haklı olarak Başkonsolosluk faaliyetlerinden oldukça fazla işlev bekliyor. Geçmiş dönemlerde birtakım engeller vardı. Fakat şimdi o engellerde kalktığına göre; el ele, gönül gönüle Türkiye Azerbaycan bayrağını Kars’ta faydalı ve anlamlı projelerle dalgalandıracağız.” dedi.
 Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov da, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, bütün amaçlarının Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin yüceltilmesi olduğunu söyledi.
Kars’ta görmüş olduğu ilgiden büyük güç aldığını da ifade eden Başkonsolos Süleymanov, “Kars’ta fevkalade güzel işler başaracağımızdan artık eminim. Kars Belediyesi ile de iyi bir diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Azerbaycan ile Türkiye’yi bütünleştireceğiz. Geçmiş dönemde Gence ile Kars Kardeş şehir protokolü imzalamış ve ziyaret gerçekleşmiş. Şimdi başkanımız dediğine göre Gence’den gelecek olan bir heyeti Kars’ta ağırlamayı planlıyoruz. Bu tür işbirlikleri, hem ekonomik hem de beşeri ilişkiler adına oldukça önemlidir. Bizler resmi konsolosluk işlerinin dışında, Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin daha da geliştirilmesi adına sosyal, kültürel ve ekonomik projelere de büyük ağırlık vereceğiz.” diye konuştu.
(BA-BA-S) KARS (KHA)

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler