Başkonsolos'tan Gazetecilere İftar

Başkonsolos'tan Gazetecilere İftar

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, ilimizdeki yerel ve yaygın basının temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

Ayhan Süleymanov’un başkonsolosluk binasında verdiği iftar yemeğine ; Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Anadolu Basın Birliği Kars Şube Başkanı Hıdır Keleş, Genel Sekreter Burhan Akyıldırım, cemiyet üyeleri, yerel gazete sahipleri ve ulusal haber ajanslarının temsilcileri katıldı.

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov iftar yemeğine icabet eden basın mensuplarına teşekkür ederek, idrak etmekte olduğumuz mübarek Ramazan ayı dolayısıyla iftar sofrasında Kars ilimizdeki medyanın değerli temsilcileri ile bir araya gelmek istedik. Sağ olsunlar bizleri kırmayıp davetimize katıldılar, herkese hayırlı ramazanlar diliyorum, dedi.

 

Türkiye Azerbaycan kardeşliğine de vurgu yapan Başkonsolos Süleymanov, Türkiye ve Azerbaycan birbirinden ayrılmaz iki kardeş ülkedir. Türkiye - Azerbaycan ilişkileri hiçbir siyasi ve iktisadi çıkara dayanmamaktadır. Türkiye - Azerbaycan ilişkileri iki devletin bir millet ilişkisidir. Kardeşlik, bağlılık, bütünlük ilişkisidir. Biz bu ilişkilerin daha da gelişmesi için çalışıyoruz. Türkiye’nin büyük önderi Atatürk ; “Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir ” demiştir. Azerbaycan’ın büyük önderi Haydar Aliyev ise ; “Biz iki devlet bir milletiz” demiştir. İşte bizim yolumuz bu çizgiden geçmektedir. Her iki ülkemizin Cumhurbaşkanları da karşılıklı ziyaretlerde aynı mesajları vermişlerdir. Bu sözler hiç de sıradan sözler değildir. Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinin temeli buradadır, diye konuştu.

 

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer ise nazik davetlerinden dolayı Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’a teşekkür ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk halkının daima Azerbaycan’ın yanında yer aldığını söyledi.

 

yes.20110817130917..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler