Başkonsolostan Vali Tepe'yi  Ziyaret

Başkonsolostan Vali Tepe'yi Ziyaret

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Kars'ın yeni Valisi Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret ederek, Vali Tepe'ye yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.

 

Kars Valisi Eyüp Tepe, Başkonsolos Süleymanov’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
 
Sohbet havası içerisinde geçen ziyarette Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Türkiye Azerbaycan ilişkileri, yapılması planlanan sosyal ve kültürel etkinlikler, Azerbaycanlı işadamlarının Kars’a yatırım istekleri, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Hattı, turizm ve ekonomik alanda kurulacak olan diyalog ve gündeme ilişkin konular hakkında Vali Eyüp Tepe’ye geniş bilgiler verdi.
 
Ziyarette Azerbaycan sevgisini dile getiren Vali Eyüp Tepe ise; “biz kardeş Azerbaycan Cumhuriyeti ile ‘bir millet iki devletiz’ Azerbaycan halkı bizim kardeşimizdir. Bu dostluk, bu kardeşlik sarsılmaz bağlarla bağlanmıştır ve ebediyen de devam edecektir. Yakın bir zamanda Azerbaycan’ın başkenti Bakü şehrindeydim. Azerbaycan çok ciddi anlamda gelişme gösteren bir ülke. Azerbaycan’da her alanda görmüş olduğum gelişme, beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Türkiye ve Azerbaycan arasında da gerek ekonomik ve gerekse sosyal ilişkiler daha da gelişecektir ve bunun için de elimizden gelen bütün imkânları seferber edeceğiz, dedi.
 
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir” sözünü de hatırlatan Vali Tepe, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ile birlikte Türkiye Azerbaycan dostluğunun daha da kuvvetlendirilmesi adına önemli atılımların yapılacağını belirtti.
 
Daha sonra Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Vali Eyüp Tepe başkanlığında bir heyeti Azerbaycan’a davet edeceğini söyledi.
 
Ziyaret sonrası Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov Vali Eyüp Tepe’ye Bakü şehir manzaralı tablo hediye etti.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler