BAZ İSTASYONLARI İHK'DA

BAZ İSTASYONLARI İHK'DA

BAZ İSTASYONLARI İHK'DA MASAYA YATIRILDI

BAZ İSTASYONLARI İHK'DA MASAYA YATIRILDI

DOĞUMEVİ’NDE YOĞUNLUĞUN FAZLA OLMASI NEDENİYLE TUVALETLERİ,  HASTA YAKINLARININ DÜZENSİZ KULLANDIKLARI ÖNE SÜRÜLDÜ

KARS’TA UYGULANAN OKAP ÇALIŞMASININ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA ULAŞTIRILMAMASI NEDENİYLE PROJE İLE İLGİLİ DETAYLI BİR DEĞERLENDİRME YAPILAMADIĞI BELİRTİLDİ

  Kars İl İnsan Hakları Kurulu’nun Kasım 2009 olağan toplantısı Vali Yardımcısı Muhammed Lütfi Kotan başkanlığında Valilik Kar Salon’da yapıldı. Toplantıda gündemde olan ve üyeler tarafından gündeme getirilen konular görüşüldü ve kararlar alındı.

  Son zamanlarda ilimizde önemli bir sorun haline gelen baz istasyonlarıyla ilgili olarak GSM firmalarına ait baz istasyonları hakkında sağlıklı olarak bir karar verilebilmesi amacıyla toplantıya davet edilen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Erzurum Bölge Müdür Yardımcısı Erkan İpekçioğlu tarafından baz istasyonları ile ilgili olarak kurula bilgi sunumu yapıldı. Sunumun sonucu önümüzdeki kurul toplantısında değerlendirilecek.

  Doğumevi ve Çocuk Bakımevi’nde bulunan başvuru kutusundan çıkan başvurular görüşüldü, gerekli tedbirlerin alınması için İl Sağlık Müdürlüğünden gelen yazıda; hastanede yoğunluğun fazla olması, tuvaletlerin sayısının az olması, tuvaletlerin sürekli olarak temizlenmesine rağmen zaman zaman hastalar veya hasta yakınlarının düzensiz kullanımı nedeniyle bazı olumsuzluklar olabildiği, temizlik konusunda çalışma yapılarak gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi. Böylece Kurul üyelerinin hastane ve sağlık ocaklarına inceleme ve izleme ziyareti yapmalarına karar verildi.    

  Temmuz, Ağustos ayı toplantısında gündeme gelen, Sağlık Merkez Müdürlüğü olmadığından, hastalar için kullanılacak olan oksijen tüpü, cpap gibi malzemelerin alınması için Erzurum Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’nin onay vermesinin gerektiği ve bunun da hastaların mağdur olmasına sebebiyet verdiği hususları ile ilgili bilgi alınmak üzere SGK Başkanlığına yazı yazıldı. Gelen yazıda; kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmet anlayışının bir gereği olarak kurulacak Sosyal Güvenlik Merkezlerinin kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması açısından tüm Türkiye genelinde doğru yerlerde kurulmasına özen gösterildiği belirtildi. Kars’ta kurulması yönünde bir karar alınmadığı, Kars’a ait sağlık ödeme ve sözleşme işlemlerinin Erzurum Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından yürütülmeye devam edileceği ifade edildi.    

  Geçen yıl başlatılan “Okul Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi (OKAP)” Kurulun Haziran 2009 toplantısında değerlendirilmiş ve ilimiz eğitiminin üst seviyelere taşınabilmesinde büyük önem arz eden projenin desteklendiği ve çalışmaların devamının temenni edildiği, proje büyük başarı kazandığından ülkemiz genelinde de uygulanmasını teminen kurulun temenni kararı Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmişti. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen yazıda; Kars ilinde uygulanan OKAP çalışmasının Milli Eğitim Bakanlığına ulaştırılmaması nedeniyle proje ile ilgili detaylı bir değerlendirme yapılamadığı belirtildi. Ayrıca; Milli Eğitim Bakanlığı olarak 1999 yılından beri Bakanlık merkezinden başlayarak Bakanlığa bağlı tüm okul ve kurumların yönetiminde Toplam Kalite Yönetimi (TKY) anlayışının hakim kılınmasını amaçlayan bir dizi çalışma yürütüldüğü, Bakanlıkça yapılan çalışmaların düzenli olarak gözden geçirildiği ve gerekirse değişikliklere de gidildiği, bu çerçevede Kars’ta uygulanan OKAP’ın bir örneğinin Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmesi halinde değerlendirileceği vurgulandı.

  Bir sonraki toplantı 16.12.2009 Çarşamba günü saat 14:00’te yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler