Bedelli bekleyen ünlüler!

Bedelli bekleyen ünlüler!

Hangi ünlüler bedelli bekliyor? Nefes Vatan Sağolsun filminde gözü kara yüzbaşıyı canlandıran ünlü oyuncu Mete Horozoğlu dahil birçok ünlü bedelli askerlik haberini bekliyor

Bugün gazetesinin haberine göre, Bedelli askerlikle ilgili yapılan açıklamaların ardından sanat camiasının birçok ünlü ismi bekleyişe geçti. Yasaya yönelik merak edilen en önemli konuysa hangi yaş grubunu kapsayacağı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bedelli askerlikle ilgili söylediği olumlu sözler spor camiasını olduğu kadar magazin camiasını da etkiliyor. Birçok sanatçı Bedelli Askerlik Yasası'nın beklerken, askerlik yapmadığı bilinen sanatçılar ve yakınları bu konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Askerlik görevini bedel ödeyerek yapmak isteyen ünlü sanatçılardan Kenan Doğulu'nun menajeri, "Aman bizi katmayın böyle şeylere. Kenan yeni albüme girdi. Bir buçuk aydır Amerika'da. Hiç konuşmadık. O yüzden bilmiyorum" dedi.

SÜRESİ DOLUYOR

Doğulu, askerlik hizmetini yurt dışında çalışan kişilerin yararlandığı yasa çerçevesinde yapabilmek için müract etmiş ve 38 yaşına kadar tecil almıştı. Ancak bu süre de dolmak üzere. Son aylarda büyük çıkış yakalayan şarkıcı Murat Boz'un da askerlik yapmadığı biliniyor. Şarkıcının yakınları üniversite öğrencisi olan sanatçının tecilinin bulunduğunu kaydederek, "Murat'ın okulu hala devam ediyor. Bedelli yasası çıkınca nasıl bir karar verir bilemeyiz. Murat'ın ne yapacağını ancak kendisi bilebilir" dedi.

Bedelli Yasası'nı bekleyenler arasında Yalın, Sarp Apak, Tolgahan Sayışman, Mete Horozoğlu, Tolga Karel, Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit, Gökhan Özen, Murat Dalkılıç gibi isimler bulunuyor. Ancak çıkacak yasa iddia edildiği gibi 35 yaşın altındakileri kapsamazsa, henüz askerlik hizmetini yapmayan sanatçılardan sadece Kenan Doğulu ve Mete Horozoğlu yararlanabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler