Bedesten, yaz-kış vatandaşlara hizmet verecek!

Bedesten, yaz-kış vatandaşlara hizmet verecek!

Kars Valiliği tarafından yaptırılan Bedesten Projesi içerisinde yer alan mini alışveriş merkezi, modern sisteme uygun, yaz aylarında çatısı alacak, kış aylarında kapatılacak şekilde dizayn ediliyor.

Volkan KARABAĞ

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Kars Kalesi eteklerinde devam eden projeleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Çalışmaların hızlandırılması için talimat veren Öksüz, çalışmaları merak ederek bölgeye gelen bazı vatandaşlarla da sohbet etti.

Vatandaşların sorunlarını dinleyen ve çözümü için talimat veren Öksüz ,bölgedeki çalışmalar hakkında gazetecilere açıklama yaparak, “Bedesten çalışmaları ve Kars Vadisi Projesiyle birlikte entegre bir şekilde devam ediyor. Vadi Projesinde sona geliyoruz, Bedesten ve Çevre Düzenlemesi Projesinde de yaklaşık yüzde 75’i geçtik. İnşallah sona doğru yaklaşıyoruz, amacımız yılsonunda buradaki hem Bedesten hem Vadi hem de Kent Müzesi çalışmasını çevre düzenlemesini bitirip halkımızın, Karslı hemşerilerimizin sunmak istiyoruz.” dedi.

Bölgede bulunan ve restorasyonu devam eden Mazlumağa ve Muradiye Hamamlarının da mevcut projelerle çalışmaların devam ettiğini ifade eden Öksüz, “Amacımız hamamları da eş zamanlı olarak hizmete sunmak hatta buna Bedestenin yukarı tarafında biliyorsunuz Beylerbeyi Sarayı olarak kültür varlığımız şeklinde hizmetine devam eden, fakat bizim yeni projelerimizle birlikte restorasyon çalışmaları devam ediyor ve bir konaklama tesisi olarak kullanacağımız restorasyon işinde de sona geldik. Umuyorum ki tüm projeleri birlikte 1-2 ay içerisinde sene sonuna doğru hizmete almış oluruz.” ifadesini kullandı.

Bedesten projesinde açılır-kapanır bir çatı sisteminin yapıldığını da kaydeden Öksüz, “Yazın çatı açılarak daha ferah bir şekilde vatandaşlarımız burayı kullanabilecekler, kış şartlarına da hem uygun olmuş olarak kapanacak. Küçük bir alışveriş mekanı olarak hem burada yaşayan vatandaşlarımıza hem de dışarıdan gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimize inşallah hizmet verecek. Burası Kars için önemli bir turizm noktası ama aynı zamanda burada yaşayan halkımız, vatandaşımız için de boş zamanlarını geçirebileceği dinlenme, eğlenme yeri inşallah olacak. Biz her iki amacı da düşünerek burayı projelendirdik. Tabi ki Kars’a değer katacak bir alan burası. Bir tarihi alan biliyorsunuz, bu bölgede kültür varlıklarımız, tarihsel değeri olan yapılarımız yoğunlukta bulunuyor, amacımız Harakani Hazretlerinin Türbesiyle birlikte hepsi birbirini bütünleyen şekilde Kars’ın hem turizmine hem tarihine hizmet etsin. Bu kültürel değerler başka şehirlerde daha az, biz de daha çok ve bir arada bulunuyor. Biz de istedik ki onların bu değerine ilişkin çevre düzenlemesiyle birlikte burası yaşayan bir yer haline gelsin. İnşallah o hale getirmek için de çabalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

bedesten,-yaz-kis-vatandaslara-hizmet-verecek!-(1).jpgbedesten,-yaz-kis-vatandaslara-hizmet-verecek!-(2).jpgbedesten,-yaz-kis-vatandaslara-hizmet-verecek!-(3).jpgbedesten,-yaz-kis-vatandaslara-hizmet-verecek!-(4).jpgbedesten,-yaz-kis-vatandaslara-hizmet-verecek!-(5).jpgbedesten,-yaz-kis-vatandaslara-hizmet-verecek!-(6).jpgbedesten,-yaz-kis-vatandaslara-hizmet-verecek!-(7).jpgbedesten,-yaz-kis-vatandaslara-hizmet-verecek!-(8).jpgbedesten,-yaz-kis-vatandaslara-hizmet-verecek!-(9).jpgbedesten,-yaz-kis-vatandaslara-hizmet-verecek!-(10).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler