Belediye Kış Ayına Yetiştirmeye Çalışıyor

Belediye Kış Ayına Yetiştirmeye Çalışıyor

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, havalar soğuyana kadar kent merkezinde yol ve kaldırım çalışmalarının büyük çoğunluğunu bitireceklerini belirterek,açıklamalarda bulundu.

 

Göreve başladıkları günden beri özellikle alt yapı, toprak altı çalışmalarını bitirdiklerini, Kars’ta kangrene dönmüş alt yapı sorunu bitirdiklerini ifade eden AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Kars’ın her metre karesine kazma vurduk. Kent merkezinde artık vatandaşlar kapı ve pencerelerini toz korkusu olmadan açabiliyor. Çok önemli işler yaptık. Kars’ın alt yapısını bitirdik. Alt yapı sorunu Kars’ın hemen hemen kalmadı. Alt yapı çalışmalarımız bir taraftan devam ediyor. Kars’ı modern yollara kavuşturduk. Şu anda Kars’ın merkezde yol sorunu kalmadı. İnşallah havalar güzel gider yol çalışmalarımızı kent merkezinde tamamlamış oluruz” dedi.

NEREDEN ALDIK NEREYE GETİRDİK

Kars’ın göreve başlamadan önce özelikle alt yapı anlamında çok önemli sorunları olduğunu, vatandaşların evlerinde kullandıkları içme suyu şebekesinin vatandaşlarının sağlığını tehdit ettiğine dikkat çeken Bozkuş; “Karslılar yıllarca arsenikli su içti. Kanalizasyon şebekesinden daha kötü koşullarda vatandaşlar içme sularını tedarik etti. Çünkü alt yapı yoktu çökmüştü. Su şebekesini değiştirince herkes gördü ne şartlarda ne koşullarda su içtiklerini. İçler acısıydı paslanmış borulardan kurtardık Kars’ı. Su şebekesini komple değiştirdik. Çünkü hemşehrilerimizin sağlıkları söz konusuydu. Bizim buna müsaade etmemiz söz konusu olamazdı. Ve gerekeni yaptık. Kendimizi toprak altına gömdük. Çünkü yer altında yapılan çalışmalar size ekstra bir şey kazandırmazdı? Çünkü görünmüyordu. Biz doğru bildiğimizi yaptık. Ve su şebekesini değiştirdik. Şimdi gönül rahatlığıyla halkımıza şebekeden arıtılmış durutulmuş su veriyor” diye konuştu.

KARS’TA YOL VE KALDIRIM VARDI DA BİZ Mİ BOZDUK

Alt yapı çalışmaları tamamlanan bölgelerde üst yapı çalışmalarına başladıklarını ve Kars’ın gerçekten önemli derecede yol sorunu çözdüklerini belirten Başkan Nevzat Bozkuş; “Allah aşkına Kars’ta yol vardı da biz mi bozduk? Göreve geldiğimiz her taraf köstebek yuvası gibiydi. Doğru dürüst yol yoktu. Önemli caddelere taş veya kilit parke döşenmişti. Özellikle taş döşenen caddeler sürekli bozuluyordu. Vatandaşların işyerleri ve evleri tozdan topraktan geçilmiyordu. Ben üzerine basarak söylüyorum. Doğru olanı yaptım. Yapılması gerekeni yaptım. Çok eleştirdiler, acımasızca eleştirdiler, Halen daha birileri belediye ne yapıyor diye biliyor. Yani hale daha belediye ne yapıyor diyebilen insanların gözlerine şehirde yapılanlar görünmüyorsa biz ne yapabiliriz. Ama kadirşinas halkımız, fedakar, cefakar halkımız yapılanları çok iyi görüyor. Biz desinler diye değil, haklımız için yapıyoruz. Ve kalıcı hizmetler yapmaya çaba sarf ediyoruz. Çünkü Kars’ın boşa savuracak parası yok. Yıllarca Kars’ın parası bir yerlere savruldu. Biz yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz” şeklinde konuştu.

KARS AK PARTİ İKTİDARININ NİMETLERİNDEN FAZLASIYLA PAYINA DÜŞENİ ALIYOR

Kars’ta belediyenin yanı sıra hükümetinde çok önemli yatırımları olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, özetle şunları söyledi:

“Karslılar gerek yerelde, gerekse genelde AK Parti’ye inandı ve oyunu verdi. Hükümette Kars’ın önünü açtı. Geçmiş iktidar dönemlerinde yapılmayan AK Parti iktidarında yapılıyor. AK Parti milletvekillerimiz Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars’ın bütün sorunlarını Ankara’ya taşıdı. İlgili bakanlıklar burada yatırımlarını artırdı. Karayolları yol sorununu çözüyor. DSİ’nin çok önemli yatırımları ve en önemlisi Kars Barajı hızla yapılıyor. BTK Demiryolu, Gece Kondu Dönüşüm Projesi, Hastaneler daha sayamayacağımız birçok yatırım ilk kez AK Parti iktidarıyla Kars’a geldi. Yani kısacası Kars nerelerdeydi, nereye geldi. İnşallah Kars kısa sürede Kafkasların ve Türkiye’nin ticaret merkezi olacak.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler