Belediye ve KAÜ arasında ittifak

Belediye ve KAÜ arasında ittifak

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, iki kurum arasındaki işbirliğini artırmak, kaliteli hizmet sunmak ve bilim alanında el birliği içinde hareket etmek adına Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan'ı ziyaret etti.

Belediye ve KAÜ arasında ittifak

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, iki kurum arasındaki işbirliğini artırmak, kaliteli hizmet sunmak ve bilim alanında el birliği içinde hareket etmek adına Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ı ziyaret etti.

Başkan Karaçanta’yı kapıda karşılayan Rektör Prof. Dr. Sami Özcan daha sonra maka geçerek bir süre sohbet ettiler. Ziyaretinin iki kurum arasındaki bilgi alış-verişi, dayanışmayı artırmak adına önemli bir ziyaret olduğunu belirte Karaçanta, Belediye olarak üniversitenin her türlü ihtiyacında yanında olacağını ve her türlü desteği vereceklerini söyledi. Bilim yuvalarının her zaman desteğe ihtiyacı olduğunu bu anlamda üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getirmekten mutlu olacaklarını ifade eden Karaçanta, her gün gelişen KAÜ ile gurur duyduklarını da sözlerine ekledi.  

ŞEFFAF BİR YÖNETİM VE ÜNİVERSİTE OLUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra üniversite hakkında şu bilgileri verdi:

“Kafkas Üniversitesi denince Türkiye’nin Kafkaslara açılan bilim kapısı, aynı zamanda ben şöyle bir şey de diyorum; hoşgörünün, sevginin, saygının konuşulduğu bir kampus iklimi olarak düşünüyorum. İnşallah bu bozulmaz. Böyle devam eder. Belki Anadolu’ya veya ülkemizin batı bölgelerine biraz uzak mesafede. Ama bu mesafeyi kısaltan avantajlarımız da var. Devletimizin her türlü imkanı var. Günde 2 tane Ankara’ya, 3 tane de İstanbul’a uçak seferleri var. Bunun yanı sıra İzmir ve Antalya’ya da bağlantılı olan uçak seferleri Kars’ta mevcut. Dolayısıyla bu diğer ilerimize göre çok önemli bir avantaj kılıyor. Bir kampüsümüz var; çok büyük ve çok geniş. İnşallah çok da güzel olacak. Bizler elimizden ne gelirse, üzerimize düşen görevi yapacağız. Bizden sonra bayrağı devir alacaklar da eminim ki bunu çok daha iyi bir şekilde yapacaklardır diye umut ediyorum. Kars’ta sadece kampus olarak değil, hayat çok kolaydır. Her ilde olduğu gibi yaşanan olumsuzluklar mutlaka burada da oluyordur. Bu Konya’da da oluyordur, Ankara’da da oluyordur. Öğrencilerin karşılaştığı veya öğretim üyelerinin karşılaştığı olaylar olabiliyor ama hayat burada çok kolay. Şeffaf bir yönetim ve üniversite oluğumuzu düşünüyorum. Herkes; çok yoğun olmadığımız sürece kapımıza gelip bize derdini anlatabilir. Buna bütün öğrencilerimiz de dahildir. Elimizden geldiğince bu tür sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Harakani Hazetleri’nin bulunduğu bir şehirde hoşgörünün çok yoğun olduğu bir ortamdır. Burada öğrencilerimize kendi evlatlarımız gibi davranıyoruz. Niye burayı, Kafkas Üniversitesini tercih etmesinler ki!” şeklinde konuştu.

BİRKAÇ FAKÜLTE DIŞINDA YATAY BÜYÜMEYİ TAMAMLADIK

KAÜ’nün birkaç fakülte dışında yatay büyümeyi tamamladığını belirten Özcan, “Ben 28 Kasım 2010 tarihinde göreve başladım. Göreve geldikten sonra Yabancı Diler Yüksek Okulu Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi olmak üzere 5 fakülte daha açtık. Bunun tabi ki alt yapısı var. Niye böyle bir şeye ihtiyacınız olduğunu açıklamak için öncelikle bir gerekçe hazırlıyorsun. Üniversite senatosundan geçiyor. Daha sonra bunu Bakanlar Kuruluna arz ediyor. O şekilde bir süreç takip ediliyor. Birkaç fakülte dışında yatay büyümeyi tamamladığımızı düşünüyorum. İş ondan sonra içini doldurmasına geliyor. Akademik altyapısı olsun idari alt yapısı olsun ve öğrenci alt yapısı olsun biraz daha bunun içini doldurmaya bakıyoruz. Biz birim olarak şunu da yapıyoruz. Dünya nereye gidiyor. Neyle ilgileniyor. Hangi meslekler rövanşta o bölümleri öne çıkartan bölümler açmaya gayret ediyoruz. Öğrenciden talep görmeyen bölümleri de kapatıyoruz. İktisat İdari Bilimler Fakültesi buradaki esnafın üreticinin ürünlerini pazarlaması, şirket yönetimi nasıl olur ne yapar onlara katkı sağlar. Veterinerlik Fakültesi hayvancılıkla ilgili, hayvansal hastalıkların tedavisi, hayvanların bakımı, beslenmesi gibi şeylerle ilgilenir. Tıp Fakültesi yine diğer fakültelerde kendi alanlarıyla ilgili mutlaka bulunduğu ile olsun bölgeye olsun, ülkeye olsun katkı yapacaktır.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler