Belediye’den Digor Yoluna okul için arsa sözü

Belediye’den Digor Yoluna okul için arsa sözü

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, vatandaşların ve gazetecilerin istek ve talepleri üzerine Milli Eğitim'den talep olması durumunda Digor Yolu bölgesinde okul yapımı için arsa konusunda yardımcı olacaklarını söyledi.

Kars’ın en önemli sorunlarından olan Lise sorunu çözüleceğe benziyor. Yıllardır Başta Şehitler mahallesi Muhtarlığı yapan şimdiki AK Parti Belediye Meclis Üyesi İsmet Yılmaz olmak üzere bir çok muhtar lise sorunu gündeme taşıdı. Basın aracılığıyla duyurulan feryatları gazetecilerde her ortamda dile getirdi. Liselerin kentin merkezinde birikmesi ve yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bu ihtiyaç giderek arttı. Yıllardır dillendirilen lise sorunu ne yazık ki arsa sıkıntısı yüzünden bir türlü çözülemedi.

  Geçtiğimiz akşam mesai bitiminden sonra gazetecilerle sohbetli toplantıda bir araya gelen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ilk yeşil ışığı yaktı. Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Burhan Aykıldırım en önemli sorun olarak gördüğü eğitimdeki bu sıkıntıyı dile getirdi. Arsa sıkıntısı yüzünden yılardır kentin farklı bölgelerine lise yapılamadığına değinen Akyıldırım, yapılan araştırmada gün geçtikte yerleşim alanı artan Digor Yolu bölgesine dikkatleri çekti. TOKİ konutlarının devreye girmesi, askeri ve polis lojmanlarının o bölgede bulunması, keresteciler ve oto galerinin de o bölgeye taşınacak olmasından yola çıkan Akyıldırım, ayrıca Digor Yolu’ndaki yerleşim alanlarının çokluğunu hatırlattı. Gittikçe yapılaşmanın artığı bölgede acilen bir lise yapılması gerektiğini illetti.

  Bunun üzerine Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Belediye olarak Milli Eğitim’in uygun görmesi durumunda arsa verebileceklerinin müjdesini verdi.

  Başkan Bozkuş’un bu açıklaması herkesi sevindirirken şimdi gözler Vali Ahmet Kara’ya ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çevrildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber