Belgesel Çekiyor

Belgesel Çekiyor

Ermeni Yerel Televizyonu Doğu'da Belgesel Çekiyor

Türkiye-Ermenistan arasında atılan 'tarihi imza'nın ardından Gümrü'nün yerel televizyonu GALA TV'den gelen 4 basın mensubu, 'Sınır komşumuz kimdir?' belgesel çekimleri için Türkiye'ye geldi. Erzurum, Kars ve Iğdır'da vatandaşların evlerine konuk olan gazeteciler, Türkiye'nin örf ve adetlerini, tarihi mekanlarını, mutfak kültürünü ve yaşantılarını Ermenilere tanıtacak.

Belgesel filminin çekimleri için Erzurum, Kars ve Iğdır'da bir hafta kalacaklarını belirten GALA TV'nin Genel Müdürü Karine Harutyunyan, Türklerin misafirperverliğini unutamayacağını söyledi. Gittikleri kentlerde cadde ve sokakları dolaşarak vatandaşlara Türkiye- Ermenistan ilişkilerinin nasıl olacağı yönünde sorular da yönelttiklerini vurgulayan Karine Harutyunyan, "Buraya gelirken Türkler bizi nasıl karşılar ? diye içimizde hep bir endişe vardı. Ama Türk topraklarına girdikten kısa bir süre sonra bu endişemiz kalmadı. Ermeni olduğumuzu söylediğimiz herkes evinin kapısını açtı. Ekmeklerini bizimle paşlaştı. Böyle bir şey olamaz. Herkes atılan imzadan dolayı memnun olduğunu söyledi. 45 dakikalık belgeselle sınır komşumuz Türkiye'yi halkımıza anlatacağız. Her iki ülkenin insanları sınır kapılarının kaldırılmasını istiyor" dedi.

Beraberinde yapım yönetmeni Eduvard Mkhıtaryon, kameraman Ertyom Adamyan ve tercüman Haratyum Filyan ile birlikte Türkiye'ye geldiğini ifade eden GALA TV'nin Genel Müdürü Karine Harutyunyan Erzurum'daki çekimleri tamamladıklarını ve Iğdır'a geçeceklerini söyledi.

Erzurum'un meşhur Tortum Çağ Kebabı'nın çekimlerini yapıp, dönerin başına geçerek ustalığını gösteren Harutyunyan ve ekibi burada kendilerine ikram edilen cağ kebaba hayran kaldılar. Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezen Ermenistan Gala Televizyonu yetkilileri kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler