Belgesiz avcılar cezalandırıldı

Belgesiz avcılar cezalandırıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürlüğümüze bağlı Av ve Yaban Hayatı koruma ekiplerimizce belgesiz avcılara izin vermiyor.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Iğdır’ın Aralık İlçesi Hasanhan köyünde yapılan denetimler esnasında arazide avlanma yapan üç şahısın kontrollerinde, belgelerinin olmadığı tespit edildi.

Kimlik beyanı istenen kaçak avlanma yapan şahıslar kimlik beyanında bulunmamaları üzerine alanda çekilen fotoğrafların Aralık İlçe Jandarma komutanlığı Hasanhan Jandarma Karakol Komutanlığına bildirilmesi sonucunda ilgili şahısların kimlik tespitinin yapıldığı bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürlüğümüze bağlı Av ve Yaban Hayatı koruma ekiplerinin kaçak avlanma yapan şahıslara 4915 Sayılı Kara avcılığı ve 2017-2018 Merkez av komisyonuna muhalefetten 546,00 TL olmak üzere toplam bin 638,00 TL idari para cezası kesildiği belirtildi.

İl Şube Müdürlüğümüze bağlı Av ve Yaban Hayatı koruma ekipleri ise kendilerine çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Iğdır Valisi Enver Ünlü ’ye, ilçe kaymakamlıklarımıza, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile doğaseverlere teşekkür ettiler. 

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber