Beşiktaş'tan Maccabi'ye '5 kardeş'

Beşiktaş'tan Maccabi'ye '5 kardeş'

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımını ağırladı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında Maccabi Tel Aviv ile karşılaştı. Siyah-beyazlı temsilcimiz, rakibini 5-1 gibi farklı bir skorla devirerek Avrupa Ligi macerasına galibiyetle başladı.

 

BEŞİKTAŞ 5-1 MACCABİ TEL AVİV

 

Stat: Fİ-YAPI İnönü

Hakem: Vladislav Bezborodov

 

Beşiktaş: Rüştü, İsmail Köybaşı, Sivok, Egemen, Fernandes, Quaresma (Dk.86 Mustafa Pektemek), Aurelio, Ekrem, Necip, Simao (Dk.79 Veli Kavlak), Almeida (Dk.59 Edu)

Teknik Direktör: Carlos Carvalhal

 

Maccabi Tel Aviv: Haimov, Nivaldo, Ziv, Pavicevic, Vered, Medunjanin, Yeini (Dk.46 Pavicevic), Dahan, Dabbur (Dk.46 Atar), Kehat, Colautti (Dk.59 Puncec)

Teknik Direktör: Motti Ivanir

 

Goller: Dk.9-27 Almeida, Dk.50 Aurelio, Dk.55 Egemen, Dk.86 Edu (Beşiktaş), Dk.47 Kehat (Maccabi Tel Aviv)

 

Sarı Kart: Medunjanin, Nivaldo, Vered, Pavicevic (Maccabi Tel Aviv)

 

İLK YARI

 

3. dakikada Aurelio'nun savunmanın arkasına gönderdiği uzun pasta Almedia, kalecinin üzerinden aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0

 

10. dakikada Maccabi'nin ceza yayı gerisinden kazandığı frikikte Medunjanin'in vuruşu az farkla yandan auta gitti.

 

24. dakikada sağ kanattan Fernandes'in ceza sahasına yaptığı ortada Egemen'in kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

 

28. dakikada soldan Quaresma'nın ayağının dışıyla yaptığı şık ortasında Almeida'nın yaptığın vuruş kaleciden döndü. Dönen topu Portekizli golcü kafasıyla ağlara gönderdi. 2-0

 

44. dakikada Fernandes'in ceza sahası dışı sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta kaleci topu çıkardı, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

 

İKİNCİ YARI

 

48. dakikada sağdan yapılan ortada Kehat'ın arka direkte yaptığı kafa vuruşu kaleci Rüştü'nün müdahalesine rağmen filelere gitti. 2-1

 

50. dakikada Fernandes'in sağdan kullandığı serbest vuruşta ön direkte kafayı vuran Aurelio, topu köşeden ağlara gönderdi. 3-1

 

53. dakikada sağdan son çizgiye inen Quaresma'nın ortasında Egemen altı pas önünde uçarak kafayla topu kalecinin yanından ağlara gönderdi. 4-1

 

63. dakikada soldan yapılan ortada topu Kehat ağlara gönderdi ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.

 

64. dakikada ceza sahasına ortalanan serbest vuruşta Sivok kafayla topu ağlara gönderdi ancak ofsayt bayrağı kalktı.

 

88. dakikada savunmanın arkasına atılan uzun pasta Edu, topla sağdan ceza sahasına girdi, rakibinden sıyrılıp sol ayağıyla yakın direğe vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak kalecinin yanından ağlara gitti. 5-1

 

Karşılaşma Beşiktaş'ın 5-1'lik galibiyetiyle tamamlandı.

 

NOTLAR... NOTLAR....

 

Beşiktaş ile bu akşam karşılaşacak olan İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımı, yoğun güvenlik önlemleri arasında stada geldi. Konuk takımı taşıyan otobüs İsrailli güvenlik güçlerince aranırken, takım otobüsü ters şeritten stada alındı.

 

Futbolcuların konakladığı otel ve çevresinde kuş uçurtulmazken, maç için otelden çıkış yapan konuk takım futbolcuları için olağanüstü önlemler alındığı gözlendi. İsrail'den gelen güvenlik görevlileri, öncelikle futbolcuları taşıyacak olan otobüsü didik didik aradı. Ardından Maccabi Tel Aviv takımı futbolcuları, çevik kuvvet ekiplerinin adeta etten duvar ördükleri güvenlik önlemleri arasında tek tek otobüse alındı. Güvenlik önlemleri kapsamında yolu çift taraflı trafiğe kapatan polis ekipleri, harekete geçen aracın geçiş güzergahında da değişiklik yaptığı görüldü. Stada giden araç trafiğini kesen polis, ters şeritten otobüsün stada güvenli şekilde ulaşmasını sağladı.

 

Maccabi Tel Aviv takımı sorunsuz şekilde stada alınırken bir süre sonra Beşiktaşlı futbolcuları taşıyan otobüste Beşiktaş İnönü Stadyumu'na geldi.

 

Stat içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, biletsiz taraftarlar stat yakınına dahi sokulmadı.

 

Stadın çevresi tamamen güvenlik bariyerleriyle çevrilirken, tribünlere giren taraftarlar da adeta didik didik arandı.

 

Bu arada, tribünlerdeki güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Merdiven boşluklarının bulunduğu bölümlerde ve sahaya yakın olan yerlerde özel güvenlik elemanları yer aldı. Ayrıca, İsrailli taraftarların bulunduğu bölümün çevresi tamamen özel güvenlik görevlileri tarafından çevrildi.

 

Karşılaşmayı Türk basın mensuplarının yanı sıra yabancı medya mensupları da takip etti.

 

İsrail'den 27 gazeteci Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçı için İstanbul'a gelirken, ayrıca 2 Alman, 1 de ABD'li gazeteci karşılaşmada görev yaptı.

 

Maccabi Tel Aviv takımı, ısınmak için maçın başlamasına 45 dakika kala sahaya çıktı.

 

Siyah-beyazlı taraftarlar, İsrail takımı oyuncularını ıslıklarla protesto etti.

 

yes.20110916093649..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler