‘Bi' Dünya Umut’ Kars'ta!

‘Bi' Dünya Umut’ Kars'ta!

Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu sosyal sorumluluk platformu olan 'Bi' Dünya Umut’ topluluğu 26 Nisan - 2 Mayıs tarihleri arasında Kars'ta olacak.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

‘Bi' Dünya Umut’ platformu; Nisan 2015'ten bu yana faaliyet gösteren ve kırsalda eğitim gören ilk ve ortaokul çocuklarının sahip olduğu değer ve fırsatların farkına varıp, potansiyellerini keşfetmelerini sağlamayı misyonu edinmiş bir sosyal sorumluluk platformudur. Vizyonu kırsalda eğitim gören ilk ve ortaokul çocuklarında ulaşacağımız başarıyı yaygınlaştırarak Türkiye'deki eğitim sistemine yön veren bir sivil toplum kuruluşu olmaktır.  

Kırsalda eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olan projeler dahilinde şimdiye kadar Samsun, Kütahya, Kayseri, Ordu illerine gitti. Proje kapsamında 4 gece 5 gün köy halkının evlerinde kalarak bu günler süresince öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize etki etmeye çalışıyor, kırsaldaki çocuklarımızın içlerindeki potansiyeli keşfetmelerini, geleceğe ''Umut'' ile bakmalarını, hayal etmelerini, çalışmalarını ve üretmelerini hedefliyor.

Şimdi yeniden yola çıkan ‘Bi' Dünya Umut’ platformu 26 Nisan - 2 Mayıs tarihlerinde Kars/Sarıkamış/Karapınar İlk ve Orta Okulunda olacak. 5 gün boyunca 28 'Bi' Dünya Umut gönüllüsü olarak buraca kalacak. 

‘Bi' Dünya Umut’ platformu tarafından Karapınar İlk ve Orta Okulunda yapacakları çalışma hakkında bilgi verilerek "Kütüphane kuracağız içerisine 1000-1500 arası kitap götüreceğiz. Okulda anasınıfı, 1. sınıf dersliklerinde ve kapılar gibi çeşitli yerlerde iyileştirmeler; koridorlarımıza çeşitli faydalı süslemeler yapacağız. Tüm köy halkının davetli olacağı bir program düzenleyerek tiyatro, açık hava sineması gibi etkinliklerin yanında orada bulunma amacımızı anlatacağız. Misyonumuz ve vizyonumuz doğrultusunda en önem verdiğimiz sınıf içi etkinliklerimizi daha önceki projelerimizin geridönütlerine ve araştırmalarımıza göre geliştirip değiştirdik. Kardeşlerimizle birlikte bu etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Ardından her projemizde olduğu gibi ''gökyüzü boyama (color-up)'' etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.Geleceği birlikte şekillendireceğimiz çocuklarımızla yapmış ve yapacak olduğumuz çalışmalarımızı daha çok kitleye duyurmak ve bu etki sayesinde misyonumuz ve vizyonumuz doğrultusunda eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak içindeki umudu dışarı çıkarmamış çocuk, gitmedik köy okulu kalmayana dek destekleriniz ile birlikte hareket etmek istiyoruz." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler