Bilgen, İçişleri Bakanı'na Soru Önergesi Verdi!

Bilgen, İçişleri Bakanı'na Soru Önergesi Verdi!

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Selami Altınok cevaplamasını istediği soruları TBMM'ye soru önergesi olarak verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) soru önergesi sundu.

Bilgen, “Birleşmiş Milletler Suç ve Uyuşturucu Ofisinin kayıtlarına göre en tehlikeli ve hızlı yayılan uyuşturuculardan biri ‘Bonzai’ uyuşturucu maddesidir. Uzmanlar erken yaşta kalp krizi, akıl hastalıkları ve böbrek yetmezliği gibi sağlık sebep olduğunu ispatlamışlardır. Sürekli kullanımında ise ölüme sebep olduğu kesinlik arz etmektedir. Son gelen haberler uyuşturucunun liselerde ve ilköğretim okullarındaki çocuklar tarafından da çok yaygın olarak kullanıldığını göstermektedir. Kars ilinde de uyuşturucu kullanımının yoğun olduğu yönünde haberler almaktayız. Anayasamızın 58. Maddesinde çok açıktır ki: ‘Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.’” dedi.

 Bilgen, bu bağlamda İçişleri Bakanı Alınok’un yanıtlaması istediği soruları şöyle sıraladı: 

“1- Türkiye’de 30 yaş altı gençlerde uyuşturucu kullanımıyla ilgili il il yapmış olduğunuz bir araştırmanız mevcut mudur? Varsa araştırmadaki bilgiler nelerdir?

2- Türkiye’de 2002-2014 yılları arasında 30 yaş altı kaç yurttaşımız uyuşturucu madde kullanımı sebebiyle hayatını kaybetmiştir?

3- Çocukları ve gençleri Bonzai başta olmak üzere uyuşturucu maddelere karşı korumak konusunda aldığınız tedbirler nelerdir?

4- Kars’ta uyuşturucu kullanımını engellemek konusunda hangi önlemleri almaktasınız? Projeleriniz nelerdir?

5- Kars’taki okullarda uyuşturucudan gençleri uzak tutmak için yapmış olduğunuz çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

6- Konuyla ilgili diğer Bakanlıklarla beraber Bakanlığınızın bir çalışması olacak mıdır?”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler