Bilgen, Köy Yollarını Bakan Ala'ya Sordu!

Bilgen, Köy Yollarını Bakan Ala'ya Sordu!

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplanması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen,  İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) soru önergesi sundu.

Bilgen'in verdiği soru önergesi şöyle:

Kars ilimizde ne yazık ki ulaşım imkanları ve ulaşımın kalitesi anlamında sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu yaşanan sıkıntıların en başında trafik kazalarına da sebep olan yol bozuklukları gelmektedir. Bu konuda yıllardır ciddi tedbirlerin alınmaması ve başta köy yollarımızın düzenlenmemesi can kayıplarına sebep olmaktadır. Özellikle Şatıroğlu Köyü, Şirinköy, Yemençayır Köyü, Yaylacık Köyü, Nebiyurt Mezrası ve Türkmeşen Köy yollarının stabilize olup çukur, kasis ve hendekler oluştuğu bilgisi tarafımıza iletilmiştir.

Bu bağlamda;

1-    Kars ilimizde son 10 yılda yolun bozuk olmasından kaynaklı kaç trafik kazası gerçekleşmiştir?

2-    Bu trafik kazalarının kaçı ölümlü kazalardır?

3-    Yolların düzeltilmesi hususunda düşünülen projeler bulunmakta mıdır?

4-    Türkmeşen grup yolu hangi tarihte asfaltlanacaktır?

5-    Bu konuda herhangi bir ihale mevcut mudur?

6-    Belirtilen yollarda yol kusuru sebebiyle Mayıs ayında 23 yaşında bir gencin hayatını kaybettiği bilgisi doğru mudur?

7-    Eğer doğruysa yol kusurundan kaynaklı olduğu belirtilen bu ölümle ilgili herhangi bir araştırma yapılmış mıdır?

8-    Tarımla geçimini sağlayan bölgede yolların durumunun çiftçilerin üretim faaliyetlerini ve ürünlerin taşınmasını olumsuz etkilediği bilgisi doğru mudur?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler