'Bir Kapak Bin Engelsiz Hayat Projesi'

'Bir Kapak Bin Engelsiz Hayat Projesi'

Kars 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğretmen ve öğrencileri, “Bir Kapak Bin Engelsiz Hayat Projesi” kapsamında mavi kapak toplama kampanyası başlattı.

'Bir Kapak Bin Engelsiz Hayat Projesi'

Kars 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğretmen ve öğrencileri, “Bir Kapak Bin Engelsiz Hayat Projesi” kapsamında mavi kapak toplama kampanyası başlattı.

Kars 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdür Yardımcısı Canan Akyüz, öğretmenler Fatma Şimşek ve Merve Ömür sorumluluğunda yürütülen, “Bir Kapak Bin Engelsiz Hayat Projesi” kapsamında okul öğrencileri plastikten oluşan mavi kapak toplayacaklar ve kampanya sonunda bir engelli vatandaşa yardımcı olacaklar.

Engelliliğin doğuştan gelebileceği gibi sonradan geçirilen hastalıklar veya kazalar sonucu da ortaya çıkabilecek bir durum olduğunu belirten Akyüz, “Bizde bunun bilincinde olarak, öğrenimlerine devam etmekte olan tüm öğrencilerimizde;

·         Engellilere karşı saygı ve sevgi oluşturmak,

·         Yardımlaşma duygusunun etkinliğini artırmak,

·         Toplumun gelecekteki aktif bireylerini sosyal sorumluluklarının bilincinde ve farkında olan insanlar olarak yetiştirmek,

·         Farklılıklara saygı gösterme bilincini oluşturmak,

·         Yere çöp atmama, çevreyi temiz tutma bilinci oluşturmak, geri dönüşümü olan her şeyin çöp olmadığını toplumsal yapının içine kanalize etmek,

·         Ülkemiz ekonomisine geri dönüşümle ekonomik destek sağlamak,

·         İnsanlarda israfı önleme bilinci oluşturmak için

80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu olarak tekerlekli sandalye ihtiyacı olan ve maddi yetersizlik nedeni ile tekerlekli sandalye alamayan birçok engelli vatandaşımız için “Bir Kapak Bin Engelsiz Hayat Projesi”ni hayata geçiriyoruz. Bir Kapak Bin Engelsiz Hayat Projesi ile gündelik yaşam koşullarında dışarıya çıkamayan ve bu nedenle sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlarımızın desteklenmesini amaçlamaktayız” dedi.

SİZİN İÇİN BİR KAPAK, AMA ONLAR İÇİN…

Okullarının sosyal çalışmaları arasında en çok önem verdiği çalışmanın çocuklarla birlikte gerçekleştirdikleri Sosyal Sorumluluk Çalışmaları olduğunu ifade eden Akyüz, “Bir plastik kapak ile ortopedik engelli birin kendi başına hareket etmesini, özgürce istediği yere gidebilmesini, alışveriş yapabilmesini, gezmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz… İçtiğiniz su şişesinin ya da damacanasının, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmayarak sizler de engelli vatandaşlarımızın özgür kılınmasına yardımcı olabilirsiniz. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinin yürüttüğü kampanya ile toplanan kapakların geri dönüşümü sayesinde elde edilecek gelirin tamamı; şu anda akülü ve manuel tekerlekli sandalyesine kavuşmayı bekleyen binlerce kişiyi hayatla buluşturacak” diye konuştu. 

Türkiye çapında yürütülen bu büyük kampanyaya 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu olarak “Bir Kapak Bin Engelsiz Hayat Projesi” ile değerli velilerimizin ve minik yüreklerimizin de desteğini alarak katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Akyüz, şunları kaydetti:

 “Yürüteceğimiz bu projemizde her sınıfta kapak toplama merkezi oluşturulacak. Değerlendirmeler 3 ayda bir yapılacak olup en çok kapak toplanan

1.      SINIFA: Burger kinge gitme

2.      SINIFA: Boya, kalem, hikaye kitabı gibi ödüller verilecektir.

3.      SINIFA: Yaş pasta kesme

Unutmayalım ki hiçbir iyilik asla küçük görülmemeli ve basite alınmamalıdır. Çünkü bütün iyiliklerin her insana bir tesiri vardır. Projemizin amacına ulaşabilmesi için biriktirdiğiniz mavi kapakları okulumuza göndererek desteğinizi esirgemeyeceğinizi ümit eder şimdiden teşekkür ederiz.”

80. YIL CUMHURİYET ANAOKULU İLETİŞİM: 0474 212 93 68

KAPAKLAR NASIL SANDELYEYE DÖNÜŞÜYOR?

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne ulaşan kapaklar önce tartılarak, göndericinin iletişim bilgileri ile kayıt altına alınır. Daha sonra içerisindeki yabancı maddelerden ayrıştırılan kapaklar anlaşmalı geri dönüşüm firmasına yine tartılarak ve faturalandırılarak teslim edilir. Elde edilen gelir kampanya hesabı aracılığı ile teslim alınarak ihtiyaç sahiplerinin akülü ve manuel sandalye satın alımları gerçekleştirilir. Sandalye teslimleri TOFD tarafından belirlenen kriterler ve evrakların teslimi ile yapılır.

Ev ve iş yerlerinde toplanan kapakları 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu’na gönderebilir veya tüm Türkiye’den plastik kapak gönderileri için PTT Kargo ile yapılmış olunan anlaşma ile TOFD adresini ya da müşteri numarası olan 801231382 kodunu vererek 30 KG’a kadar 5 TL ücret ile gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye Omurilik Felçliler Derneğine aşağıdaki adres ve telefon numarasından ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Adres: Ataköy 7-8. Kısım M. Sinan Villaları Karşısı Rekseasyon Alanı Afet Yönetim Merkezi Arkası 34750 BAKIRKÖY/İSTANBUL

Tel: 0212 661 1 661  Fax: 0212 661 88 32  

(kha)

Önceki ve Sonraki Haberler